Reprezentantii Hidroelectrica nu pot stabili urmatorii pasi in cazul intrarii companiei in insolventa pana nu vor fi publicate decizia si motivarea Curtii de Apel. "Trebuie sa vedem dispozitivul instantei, ce vrea instanta pentru a putea fi considerata o procedura de inchidere a insolventei legala", a declarat Gabriel Dumitrascu, directorul in cadrul Departamentului pentru Energie, cu ocazia unei conferinte organizate de Ziarul Financiar. Acesta sustine ca ar putea exista o cale extraordinara de atac a deciziei Curtii de Apel prin care se poate incerca readucerea Hidroelectrica in situatia de marti dimineata, adica cea dinainte de pronuntarea instantei.

  • UPDATE Intrebat daca Departamentul pentru Energi avea informatii ca Hidroelectria ar putea pierde in instanta inainte de pronuntare, asa cum a avut si Remus Borza, Dumitrascu a raspus: "Domnul Borza si-a argumentat feelingul pe modul cum s-a manifestat instanta, nu a avut un element care sa anticipeze decizia". Precizam ca Remus Borza a atentionat inca de saptamana trecuta, cu 5 zile inainte de pronuntare, ca Hidroelectrica ar putea pierde procesele si ca ar putea reintra in insolventa.

"Nu putem trage concluzii pana nu vedem decizia instantei. Daca interpretarea deciziei este ceea care se vehiculeaza, atunci administratorul judiciar (n.red. Remus Borza) trebuie sa revina la Hidroelectrica, sa convoace Adunarea Generala, sa aleaga un administrator special", a precizat Dumitrascu. Acesta sustine ca decizia va fi publicata in urmatoarele zile.

"Trebuie sa mai asteptam cateva zile si cand vom avea aceste cerinte ale instantei, vom fi capabili sa rezolvam iesirea din insolventa", a spus Dumitrascu adaugand ca in aceste conditii, nu poate fi estimat un termen pentru iesirea din insolventa.

In ceea ce priveste listarea, Dumitrascu a spus ca va continua colaborarea cu intermediarii. "Trebuie continuat ca si cand in vara ar urma sa fie listata.

Reamintim ca Hidroelectrica reintra in insolventa in urma unei decizii din 25 februarie a Curtii de Apel care a admis contestatiile unor creditori, printre care si asa-zisii "baieti destepti" din energie. Au fost trei tipuri de contestatii: la decizia de intrare in insolventa, la tabelul preliminar al creditorilor si la inchiderea insolventei. Curtea de Apel a admis contestia la iesirea din insolventa pe motive de procedura. Acesta este si motivul pentru care Hidroelectrica reintra in insolventa. Din cauza reintrarii in insolventa, Hidroelectrica nu va mai putea fi listata pe bursa in vara.