Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentanţii companiei petroliere Repsol, unul dintre investitorii importanţi în dezvoltarea activităţilor de explorare şi exploatare a resurselor de petrol şi gaze din România, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Compania Repsol este implicată, împreună cu OMV Petrom, în proiecte ce vizează resursele din straturi de mare adâncime, folosind cele mai avansate tehnologii, care vor permite extinderea capacităţii de producţie petrolieră din ţara noastră.

"Primul-ministru a subliniat importanţa pe care Guvernul României o acordă întăririi securităţii energetice prin dezvoltarea resurselor naţionale, pe baza unor tehnologii sigure şi conforme exigenţelor de protecţie a mediului. Totodată, Primul-ministru a încurajat implicarea în aceste activităţi a subcontractorilor din România, care au o expertiză importantă", se mai precizeaza in comunicat.

În cursul discuţiilor au fost prezentate perspectivele cadrului de reglementare pe domeniu, fiind subliniata importanţa acordată consolidării unui mediu investiţional predictibil şi stimulativ.