Ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, a fost desemnat miercuri presedintele Consiliul de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie (ACER), se arata intr-un comunicat al Agentiei. Nicolescu era deja membru al Consiliului de Administratie, detinand pana in prezent functia de vicepresedinte. Reamintim ca Nicolescu a fost numit la inceputul lunii martie, in urma remanierii guvernamentale, ministru delegat pentru energie.

Razvan NicolescuFoto: Guvern

UPDATE Informatia a fost confirmata si de Departamentul pentru Energie.

In decembrie 2009 a fost ales prin vot secret de catre Consiliul Uniunii Europene ca reprezentant al acestei institutii in Consiliul de Administratie al ACER. Din 2010 pana acum a fost vicepresedinte al acestui for.

In cadrul unei reuniuni a Consiliului de Administratie care a avut loc miercuri in Ljubljana, Razvan Nicolescu si Piotr Wozniak au fost numiti in functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte, se arata in comunicat. Consiliul de Administratie numeste directorul ACER, adopta programul de lucru al agentiei si isi exercita competente de ordin bugetar.

Presedintele nou numit este in prezent ministru pentru Energie in Romania si a fost vicepresedintele Consiliului in perioada 2010-2014, se mai precizeaza in comunicat.

Mandatul lui Razvan Nicolescu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al ACER este de doi ani. Functia ocupata de acesta este una de reprezentare a Romaniei la nivel european si este perfect compatibila cu cea de ministru.

Piotr Wozniak este un fost ministru al Economiei din Polonia. El a fost desemnat de catre Consiliul Uniunii Europene in calitate de membru al consiliului de administratie in 2009. Pana in prezent a detinut functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Practic, in urma numirilor de miercuri, a fost facuta o rocada de functii: presedintele a fost numit vicepresedinte, iar vicepresedintele a fost propus presedinte.

Razvan Nicolescu este absolvent al Liceului Industrial de petrol Videle si al Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. In anul 2004 a absolvit cursurile Colegiului National de Aparare.

In anul 2008 a absolvit programul MBA al Solvay Business School (Bruxelles, Belgia).

Si-a inceput cariera profesionala in cadrul unui institut de cercetare in domeniul energetic.

A fost timp de trei ani (2006-2008) atasat pe probleme de energie al Romaniei la Uniunea Europeana. In perioada 2007-2008 a reprezentat Romania in grupul de dialog UE-Rusia pe probleme energetice. In anul 2008 a facut parte din Consiliul Consultativ al Agentiei Europene Euratom Supply Agency.

Din August 2008 pana la numirea in functia de ministru a facut parte din echipa de management al celei mai mari companii energetice din Romania (Petrom).