Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a avut, marti, la Bucuresti, o intalnire cu o delegatie condusa de Riccardo Puliti, director general pentru Energie si Resurse Naturale al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pe subiecte energetice, de interes pentru ambele parti. In urma intalnirii, oficialii au stabilit ca Romania va beneficia de asistenta tehnica din partea BERD in elaborarea strategiei energetice nationale, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

La intalnire a participat, de asemenea, si James Hyslop, directorul pentru Romania din cadrul BERD.

Cele doua parti au mai discutat si despre politica Guvernului in domeniul regenerabilelor, precum si despre proiectele Romaniei de interconectare in domeniile gazelor naturale si energiei electrice.

Oficialii BERD au mai fost interesati si despre situatia listarii companiilor de stat Electrica si Complexul Energetic Oltenia.

Reprezentantii BERD impartasesc principiile si viziunea ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, privind dezvoltarea coridorului Nord ¬ Sud de gaze naturale, se mai precizeaza in comunicat.