Listarea Hidroelectrica va avea loc imediat dupa ce compania va iesi din insolventa. Listarea la Bursa de la Bucuresti si eventual de la Londra va genera o infuzie de capital de 300-500 milioane de euro, bani ce vor fi alocati in retehnologizarea centralelor de mare putere si finalizarea investitiilor in capacitati noi de producere a energiei electrice, a declarat Remus Borza, Administratorul Judiciar al Hidroelectrica, potrivit unui comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, cel mai mare castig al privatizarii Hidroelectrica prin listarea la bursa o reprezinta diluarea ingerintei factorului politic in managementul companiei.

In comunicat se mai arata ca Stefan Alexandru Frangulea a fost numit Manager al Departamentului Strategie si Cooperare Internationala. Frangulea va coordona procesul de vanzare a celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul societatii, va gestiona relatia cu actionarii si investitorii si va implementa strategia de privatizare a Hidroelectrica prin vanzarea pe Bursa de la Londra si Bucuresti a unui pachet de 15% din capitalul social al companiei.

Stefan Frangulea a absolvit in anul 2000, Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE Bucuresti. Bursier Erasmus in Franta, Master in piete financiare si valutare (ASE), Frangulea a absolvit si doua MBA-uri – unul la International Executive Development Centre, Slovenia, 2006 si altul la Vienna University of Economics and Business Administration, Austria, 2008.

In perioada 2000-2002 domnul Frangulea a lucrat la Citibank Romania iar in perioada 2002-2004 in cadrul Raiffeisen Bank. Intre 2004-2007 a ocupat pozitia de Sef Departament Sector Public din cadrul Directiei Clienti Mari si Finantari Structurale a HVB Tiriac Bank SA. Din 2007 pana in 2008 a ocupat pozitia de vicepresedinte la General Electric, International Romanian Branch pentru ca din 2008 pana in 2011 sa coordoneze trezoreria Garanti Group Romania. Din 2011 pana in 2013 a fost Seful Departamentului Sector Public - Retea Corporate la BCR, iar din 2013 pana in prezent Director la Directia Managementul Vanzarilor la BCR Pensii.

Ministrul delegat pentru energie, Razvan Nicolescu, a declarat recent ca Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa la sfarsitul lunii octombrie-inceputul lunii noiembrie.