Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a vizitat marti sediul Conpet Ploiesti si dispeceratul operatorului sistemului national de transport titei prin conducte. Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a vizitat marti sediul Conpet Ploiesti si dispeceratul operatorului sistemului national de transport titei prin conducte. Cu aceasta ocazie, ministrul a spus ca proiectul Constanta-Trieste nu mai are nicio sansa de reusita, desi este o idee interesanta. In consecinta, trebuie sa lichidata compania de proiect care are sediul la Londra, a mai spus ministrul.

"Una dintre prioritatile Departamentului pentru Energie este, de asemenea, eficientizarea performantelor companiilor de stat din portofoliu. De aceea, cred ca este momentul sa constatam ca Proiectul Constanta - Trieste nu mai are nicio sansa de reusita, desi este o idee interesanta. In consecinta, trebuie sa lichidam compania de proiect, cu sediul la Londra, care genereaza costuri financiare anuale, atat pentru Conpet, cat si pentru Oil Terminal. Drept urmare, vom incepe demersurile legale necesare pentru lichidarea rapida a acestei companii", a afirmat ministrul delegat pentru Energie.

In proiectul european sunt implicate cinci state: Romania, Slovenia, Croatia, Serbia si Italia. Este un proiect mai vechi, iar oleoductul ar fi urmat sa porneasca din portul Constanta si sa ajunga la portul italian Trieste.

Reprezentantii conducerii Conpet l-au informat pe ministru ca au in vedere reducerea cheltuielilor de exploatare cu cel putin 1,5% pe an, in perioada 2014-2017, valorificarea unor active neproductive, precum si marirea EBITDA cu 3% pe an in intervalul mentionat, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Conducerea companiei are in vedere, in perioada 2014- 2017, si marirea productivitatii muncii (calculata ca raport intre cifra anuala de afaceri si numarul de salariati).

"Departamentul pentru Energie analizeaza in prezent prioritatile companiilor de stat din portofoliu, in contextul procesului de revizuire a strategiei energetice nationale. Conpet este o societate cu o situatie financiara buna. Imi doresc insa sa fie mai ambitioasa in privinta investitiilor realizate si a elaborarii unor planuri sustenabile de dezvoltare. Nu doresc sa intervin in niciun fel in managementul companiilor de stat din portofoliul Departamentului, tocmai de aceea, am rugat administratia Conpet sa dea dovada de foarte mare atentie in organizarea riguroasa a proceselor de achizitii, inclusiv in ceea ce priveste licitatia privind serviciile de transport, proces ce ar urma sa fie finalizat in perioada imediat urmatoare", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.