ANRE a aprobat planul de dezvoltare a retelei electrice de transport pe 10 ani

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 2 iulie 2014, 13:56 Economie | Energie

Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, în ședința de marti,  Planul de dezvoltare a reţelei electrice de transport (RET) pe 10 ani, document elaborat de Transelectrica, informeaza ANRE.

Potrivit legii energiei electrice si a gazelor naturale 123/2012, operatorul de transport si de sistem are obligația de a elabora planuri de investiții și dezvoltare a rețelei electrice de transport pe 10 ani, în concordanță cu stadiul actual și evoluția viitoare a consumului de energie și a surselor, inclusiv importurile și exporturile de energie. Planurile de dezvoltare conțin modalitățile de finanțare și realizare a investițiilor privind rețelele de transport, cu luarea în considerare și a planurilor de amenajare și sistematizare a teritoriului străbătut de acestea, în condițiile respectării normelor de protecție a mediului.

"Menționăm, totodată, că, Regulamentul (CE) nr. 714/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 13 iulie 2009 privind condiţiile de acces la reţea pentru schimburile transfrontaliere de energie electrică prevede înfiinţarea Rețelei Europene a Operatorilor de Transport si Sistem pentru Energie Electrica (ENTSO-E) pentru cooperarea operatorilor de transport si de sistem europeni,  organism care, în vederea realizării unei viziuni unitare asupra dezvoltării RET europene, elaborează Planul de dezvoltare a reţelei pe 10 ani la nivel comunitar", mai precizeaza ANRE.

Potrivit autoritatii, planul comunitar are la bază planurile regionale şi naţionale de dezvoltare ale RET, iar  Planul de dezvoltare a reţelei electrice de transport (RET) pe 10 ani elaborat de CN Transelectrica SA și aprobat de ANRE contribuie la stabilirea investiţiilor necesare pentru satisfacerea cerinţelor de ordin tehnic impuse de funcţionarea interconectată a SEN cu reţeaua ENTSO-E și la asigurarea funcționării interconectate, în condiţii de siguranţă, a Sistemului electroenergetic national cu sistemele electroenergetice din Europa.


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

1109 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version