Departamentul pentru Energie il propune pe Sergiu Cristian Manea, Vicepresedinte Executiv Trezorerie in BCR, pentru functia de membru in Consiliul de Administratie de la Romgaz. Numirea ar urma sa fie stabilita in Adunarea Generala a Actionarilor convocata pentru 30 iulie 2014.

Alegerea administratorului se va face pe postul devenit vacant in urma demisiei lui Adrian Constantin Volintiru.

In aceeasi sedinta AGA, ar urma sa fie discutata si acordarea unei remunerati variabile sumplimentare membrilor Consiliului de Administratie in functie de performanta actiunilor Romgaz.

Anul trecut, cei sapte membri ai Consiliului de Administratie au au primit remuneratii totale de 533.003 lei. Pe langa remuneratia lunara fixa, aecstia primesc si remuneratii anuale variabile, acordate in functie de performante.

Potrivit CV-ului sau, Sergiu Cristian Manea lucreaza in BCR din 2012, fiind Vicepresedinte Executiv Trezorerie, Piete de capital&Group Large Corporates, Membru al Comitetului Executiv. In perioada 2010-2012, a fost partener la ITHUBA CAPITAL din Austria. Intre 2006 si 2010 a fost Director executiv, EEMEA Markets, Bank Austria Creditanstalt A.G., Pieţe & Investment Banking, Unicredit Group, in Austria. A studia la Academia de Studii Economice Bucuresti si Scoala Doctorala de Finante si Banci- DOFIN.

Actualii membri CA sunt Aurora Negrut, Virgil Metea, Dumitru Chisalita, Ecaterina Popescu, Jansen Petrus Antonius Maria si David Klingensmith