Rafinaria Lukoil Ploiesti, care a fost oprita in urma cu o saptamana in urma unei anchete a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, a notificat, vineri, Garda de Mediu Prahova asupra inceperii procedurii de pornire a instalatiilor tehnologice, relateaza Agerpres.

"Incepand de azi vor intra in procedura de repornire a instalatiilor. Au trimis notificarea in aceasta dimineata", a declarat, pentru agentia de presa citata, comisarul sef al Garzii de Mediu Prahova, Daniela Tudorache.

Potrivit sursei citate, in document se mentioneaza ca, pe perioada regimului tranzitoriu de pornire, rafinaria va monitoriza prin laboratorul sau emisiile la limita amplasamentului.

Potrivit unui comunicat emis marti de Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti, in dosarul penal nr. 254/P/2014 se efectueaza cercetari fata de SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si de spalare de bani cu un prejudiciu estimat de 230 milioane euro.

De asemenea, fata de directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani si s-a instituit masura preventiva a controlului judiciar.

Conform sursei citate, la data de 2 octombrie anchetatorii au dispus masura sechestrului asigurator ca urmare a unor perchezitii efectuate pe platforma Lukoil din Ploiesti, iar luni, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a dispus inlocuirea masurilor asiguratorii, prin ridicarea partiala a sechestrului asigurator asupra conturilor bancare.

"La data de 06.10.2014, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a dispus inlocuirea masurilor asiguratorii prin ridicarea partiala a sechestrului asigurator asupra conturilor bancare, pentru a da posibilitatea SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti sa isi desfasoare activitatea curenta in conditii de normalitate cu tertii si sa plateasca drepturile salariale si contributiile la bugetul de stat. In cauza au fost extinse masurile asiguratorii asupra altor bunuri puse la dispozitie de SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti", se arata in comunicatul citat.