Rafinaria de la Ploiesti s-ar transforma peste noapte intr-o gaura neagra a economiei romanesti, daca Lukoil pleaca din Romania. Iata ce spune la RFI europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan. Compania rusa ar urma sa decida vineri daca pleaca sau nu din Romania.

Intrebat daca se asteapta ca Lukoil sa plece, Theodor Stolojan a raspuns: "Eu sper sa nu faca acest lucru, pentru ca daca ar face acest lucru, situatia rafinariei ar deveni extrem de grea, s-ar transforma peste noapte intr-o gaura neagra a economiei romanesti, in care cineva, daca doreste s-o mentina cat de cat oprita totusi in stare de a mai porni, trebuie sa o subventioneze".

In opinia fostului prim-ministru, "solutia cu nationalizarea ar fi o solutie viabila, daca in aceeasi zi cu nationalizarea, Guvernul Romaniei ar dispune de un producator de titei, capabil sa aduca titei in Romania si sa alimenteze aceasta rafinarie, pentru ca specificul oricarei rafinarii este fluxul continuu, ea nu este ca un mall, pe care il opresti la 10 seara si ii dai drumul la ora 9 dimineata. Ea are un flux continuu, numai in aceste conditii poate sa fie viabila". Continuarea pe www.rfi.ro.