Premierul Victor Ponta a afirmat la inceputul sedintei de Guvern de miercuri ca indiferent de ce se intampla cu importurile de gaze din Rusia, va fi asigurata aprovizionarea populatiei. Ponta a mai spus ca spera sa nu fie probleme in aprovizionarea marilor consumatori de gaze din cauza unor eventuale intreruperi sau reduceri de importuri din Rusia.

"In orice situatie, orice se intampla si cu gazele din Rusia, pentru populatie si necesitatile urgente, avem propriile resurse. Speram sa nu fie probleme cu gazele din import pentru desfasurarea activitatilor economice in mod normal. Orice se intampla si orice decizii politice sau pseudo-politice se iau in estul Europei, noi avem pentru aceasta iarna pentru populatie asigurat tot ce trebuie", a spus Ponta.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a spus ca pentru pentru astazi (n.red. miercuri), au crescut furnizarile de gaze, insa sunt alte tari care s-au confruntat cu reduceri. "Intelegem ca sunt mai multe tari care s-au confruntat cu reduceri in furnizare din Federatia Rusa. Stie si Comisia Europeana, am avut niste discutii ieri si la Bruxelles", a precizat Nicolescu.