Andrei Gerea, ministrul propus la Energie si IMM-uri, a primit aviz pozitiv in comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului. In cadrul audierilor, acesta a spus ca principalul sau obiectiv este finalizarea strategiei energetice care se afla deja in dezbatere publica. Legat de acest lucru, Gerea a afirmat ca ar fi preferat sa fie fost definitivate, inainte de strategia energetica, strategiile nationale pe ramuri industriale. Gerea a mai spus ca se gandeste ca pentru consumatorii non-casnici care vor iesi din luna ianuarie pe piata libera a gazelor sa fie elaborat un "cos de gaze". "Sper sa ajungem la concluciza ca putem oferi un cos, in asa fel incat impactul liberalizarii sa poaa fi suportabil", a spus Gerea.

"Probabil ca va fi un impact destul de serios pentru cei care au gazul ca element principal in componenta de pret pe cheltuiala", a mai afirmat Gerea. Acesta se refera la un cos de gaze din import si din productia interna.

In urma intrebarilor venite din partea parlamentarilor, Gerea a afirmat ca Romania detine un mix echilibrat de surse energetice.

La finalul audierilor, a afirmat ca in privinta Complexului Energetic Hunedoara care este aproape de insolventa, este nevoie de un plan de eficientizare.

Gerea a mai spus ca el doreste ca strategia energetica sa fie finalizata pana la mijlocul anului viitor.