Compania rusa Gazprom reduce livrarile de gaze catre Romania cu 30%, potrivit B1.ro. Masura se incadreaza in media ultimelor luni, potrivit declaratiilor ministrului Energiei, Andrei Gerea.

Sigla GazpromFoto: Hotnews

"O astfel de reducere se incadreaza in media reducerilor din ultimele luni. Nu este un motiv de ingrijorare special. Sistemul face fata in acest moment. Vom studia problema. Ne vom informa. Este o reducere fata de cantitatea comandata. In ultimele luni asa s-a intamplat. Inteleg ca este o prevedere contractuala in care se poate juca, se poate livra o cantitate redusa", a declarat ministrul Energiei pentru B1 TV.

Intrebat ce se va intampla daca situatia se va agrava, in contextul in care este anuntata in continuare o scadere accentuata a temperaturilor, ministru a dat asigurari ca exista variante la care se poate apela astfel incat populatia sa nu aiba de suferit.

"Variante sunt, fac parte dintr-un plan discutat. Exista posibilitati de inlocuire pe zona de pacura. Nu as vrea sa ajungem acolo", a incheiat ministrul.