Gabriel Dumitrascu a renuntat la functia de director general in cadrul Ministerului Energiei, locul sau urmand sa fie ocupat de Bogdan Stanescu, actual administrator special la Oltchim. Potrivit unor surse din domeniu, Gabriel Dumitrascu, cel care a coordonat toate listarile pe bursa a unor pachete de actiuni ale companiilor energetice, a fost "fortat" sa-si prezinte demisia. Contactat de HotNews.ro, Dumitrascu a confirmat informatia, insa a refuzat sa comenteze motivul gestului sau.

Gabriel Dumitrascu a gestionat vanzarea pe bursa a unor pachete de actiuni la Nuclearelectrica, Romgaz, ultima listare si cea mai mare fiind cea a companiei Electrica SA. Activitatea lui Dumitrascu va inceta incepand cu data de 14 ianuarie.

Bogdan Stanescu, cel care ar putea veni in locul lui Dumitrascu pentru a se ocupa de privatizari, este administrator special al combinatului Oltchim din martie 2013, fiind propus in aceasta functie de fostul ministru Varujan Vosganian. Oltchim se afla in procedura de insolventa din ianuarie 2013, iar de atunci au tot existat tentative de privatizare. Toate esuate. Doar in 2014 au fost patru astfel de incercari fara succes.