Ministrul energiei Andrei Gerea considera ca OUG 109/2011 privind managementul corporativ nu ofera protectie in cazul directorului general al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel. Intrebat ce masuri va lua in cazul managementului de la CE Oltenia, avand in vedere ca societatea a ajuns pe pierderi uriase in ultimul an si in conditiile in care directoratul a decis incheierea unui contract controversat cu un SRL abia infiintat, Gerea a dat un raspuns evaziv. "Am declansat controale (...). OUG 109 nu ofera protectie pentru cazuri care ar urma sa se confirme", a spus Gerea in cadrul unei conferinte organizate luni de Ziarul Financiar.

Pentru Complexul Energetic Oltenia 2014 a fost un an fost prost: sute de milioane de lei pierdere. Insa pentru managementul societatii nu a fost un motiv care sa-l impiedice sa ia, pe final de an, o decizie paguboasa: a renuntat sa participe la o licitatie organizata de autoritatile din Serbia pentru achizitia a doua milioane de tone de lignit, la un pret foarte bun. Afacerea cu Serbia fusese discutata chiar si la nivel de ministri. Cu toate acestea, CE Oltenia nu s-a inscris la licitatie, invocand niste motive total neserioase. In schimb, contractul banos din Serbia a fost incheiat cu un consortiu format din doua firme sarbesti si un SRL constantean infiintat cu trei saptamani inainte de licitatie. Partea cea mai stranie a povestii e ca dupa trei saptamani de la licitatie, CE Oltenia a incheiat contract de vanzare a 1,2 milioane de tone de lignit cu acel SRL, la un pret de aproape trei ori mai mic decat ar fi obtinut la licitatia din Serbia. Insa si mai grav este ca acest pret ar fi sub costurile din 2014, iar beneficiare tot autoritatile din Serbia sunt.

Pentru mai multe amanunte citesteAfaceri cu carbune in Gorj: Cum a renuntat Complexul Energetic Oltenia la o tranzactie banoasa cu autoritatile din Serbia, pentru a incheia un contract dubios cu un SRL abia infiintat