Hidroelectrica ar putea sa-si extinda activitatea in afara Romaniei, atat prin deschiderea unor birouri de trading in Europa, cat si prin achizitia unor capacitati de productie in Senegal, Africa. "Pe partea de trading, vom deschide in martie o filiala in Serbia si speram ca pana la sfarsitul anului sa fim prezenti in Austria si Germania", a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, in cadrul unei conferinte organizate pe teme energetice. In plus, Hidroelectrica ar putea achizitiona capacitati de "cateva sute de MW" de energie regenerabila din Romania.

Borza a mai spus ca Hidroelectrica ia in calcul si achizitia de capacitati energetice in Senegal, Africa. "In Senegal nu ne ajunge nici mana lunga a justitei, nici a reglementatorului. Eu privesc cu multa incredere Africa. Acolo pot sa iau si capacitati de transport, si de distributie, si productie", a spus Borza. "Pana atunci sunt cateva oportunitati chiar si in Romania, pe regenerabile. E posibil sa cumpararam sute de MW in eoliana si fotovoltaic", a adaugat Borza.

Acesta sustine ca Hidroelectrica are o lichiditate de circa 800 milioane lei.

Hidroelectrica a incheiat exercitiul financiar 2014 cu cea mai mare cifra de afaceri din istoria companiei, de 3,4 miliarde lei, cu cel mai mare profit inregistrat vreodata.