​Laurentiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, sustine ca nu are nimic sa-si reproseze in ceea ce priveste activitatea de la companie. "Daca as putea sa semnez acest contract pe 20 ani, la acelasi pret, in aceleasi conditii, as face-o fara sa ma gandesc. Este cel mai bun contract al Complexului Energetic Oltenia", a spus Ciurel despre incheierea unui contract controversat de furnizare lignit cu un SRL abia infiintat. "Nu am nimic sa-mi reprosez", a adaugat Ciurel in cadrul unei conferinte pe teme energetice.

Ciurel mai sustine ca CE Oltenia a terminat 2014 cu un profit operational de 10 milioane de euro, in schimb cu pierderi din activitatea de baza, vanzarea de energie si carbune. A mai spus ca raportul privind rezultatele pe anul viitor va fi finalizat abia in martie. Reamintim ca datele oficiale pe primele noua luni arata ca CE Oltenia a inregistrat o pierdere de aproape 290 milioane de lei.

Ciurel a tinut sa precizeze ca jurnalistii care vor continua sa scrie in termeni negativi despre contractul cu SRL-ul abia infiintat vor fi dati in judecata. Ciurel sustine ca este un contract bun in conditiile in care Complexul Energetic Oltenia ar fi pierdut niste clienti pe partea de furnizare carbune: Regia Autonoma pentru Activitati Nuclear, CET Arad si CET Oradea.

Reamintim ca ministrul energiei Andrei Gerea a spus in urma cu o zi ca a declansat controale la CE Oltenia. De asemenea, considera ca OUG 109/2011 privind managementul corporativ nu ofera protectie in cazul directorului general al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel.

Pentru Complexul Energetic Oltenia 2014 a fost un an fost prost: sute de milioane de lei pierdere. Insa pentru managementul societatii nu a fost un motiv care sa-l impiedice sa ia, pe final de an, o decizie paguboasa: a renuntat sa participe la o licitatie organizata de autoritatile din Serbia pentru achizitia a doua milioane de tone de lignit, la un pret foarte bun. Afacerea cu Serbia fusese discutata chiar si la nivel de ministri. Cu toate acestea, CE Oltenia nu s-a inscris la licitatie, invocand niste motive total neserioase. In schimb, contractul banos din Serbia a fost incheiat cu un consortiu format din doua firme sarbesti si un SRL constantean infiintat cu trei saptamani inainte de licitatie. Partea cea mai stranie a povestii e ca dupa trei saptamani de la licitatie, CE Oltenia a incheiat contract de vanzare a 1,2 milioane de tone de lignit cu acel SRL, la un pret de aproape trei ori mai mic decat ar fi obtinut la licitatia din Serbia. Insa si mai grav este ca acest pret ar fi sub costurile din 2014, iar beneficiare tot autoritatile din Serbia sunt.

Pentru mai multe amanunte citesteAfaceri cu carbune in Gorj: Cum a renuntat Complexul Energetic Oltenia la o tranzactie banoasa cu autoritatile din Serbia, pentru a incheia un contract dubios cu un SRL abia infiintat