Ministerul Energiei a aprobat joi transferul minelor Alunu si Berbesti de la CE Oltenia, la CET Govora, ceea ce inseamna ca marele complex energetic aflat in suferinta tocmai a scapat de 1.097 de angajati.

Cu ocazia acestei vanzari se sting si datoriile istorice dintre cele doua societati.

Decizia a fost luata in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Societatii Complexul Energetic Oltenia, potrivit unui comunicat al ministerului.

"Transferul exploatarilor miniere rezolva o buna parte din problema de personal pe care o are Complexul Energetic Oltenia si se inscrie in seria de masuri care vizeaza eficientizarea acestei unitati economice. Daca in proprietatea CE Oltenia minele Alunu si Berbesti nu sunt rentabile pentru activitatea de ansamblu a societatii, mutate la CET Govora, acestea pot aduce un aport semnificativ pentru zona Ramnicu Valcea asigurand caldura si apa calda pentru municipiu, dar si aburul tehnologic pentru Oltchim si operatorii economici de pe platforma industriala (USG)", a declarat ministrul Andrei Gerea, citat in comunicatul Ministerului Energiei.

Exploatarile miniere Alunu si Berbesti au 1097 de angajati si au exploatat, in anul 2014, 1.410 mii tone de carbune energetic.