Gabriel Ignat, directorul general al Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), a anuntat ca se retrage din functie incepand cu 6 martie. Gabriel Ignat ocupa din 31 martie 2014 functia de director general al Electrocentrale Bucuresti. "Am luat decizia de a ma intoarce in mediul privat, dorind sa folosesc experienta din ultimul an pentru dezvoltarea unor noi proiecte in energetica romaneasca", a declarat Gabriel Ignat intr-un comunicat de presa.

"Acum un an de zile am fost mandatat sa conduc Electrocentrale Bucuresti. Am acceptat aceasta provocare, stiind ca va fi un proces dificil si complex in acelasi timp. Au fost 12 luni intense, dar interesante, deopotriva, care m-au ajutat sa-mi insusesc abilitati pe care nu cred ca as fi reusit sa le dobandesc intr-o alta companie. Am finalizat cu succes divizarea societatii, in scopul fuziunii cu RADET Bucuresti, am reusit sa implementam cateva strategii de management, menite sa eficientizeze productia de energie termica si electrica, activitatea ELCEN. In ciuda problemelor cu care compania s-a confruntat in acest an, am reusit sa mentinem vanzarile, chiar sa generam profit, scopul oricarei societati comerciale, de altfel", a mai spus Ignat.

Gabriel Ignat a absolvit Facultatea de Energetica din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti in 2005, cu specializarea inginer termotehnician. Are aproape 4 ani de experienta in managementul proiectelor complexe si 5 ani in proiectare.

Si-a inceput cariera in 2005. Timp de cinci ani a lucrat pentru doua companii de proiectare, ca proiectant inginer mecanic si proiectant inginer energetician. Tot in aceasta perioada a fost detasat in Ras Laffan Industrial City, Qatar, timp de un an.

Incepand cu mai 2010 a lucrat pentru Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), unde a detinut functia de Manager Proiect. In noiembrie 2013 s-a alaturat echipei Dalkia Romania, pe pozitia de Manager Studii Proiecte Mari, pe care a ocupat-o pana in martie 2014.

ELCEN a fost infiintata pe 18 decembrie 2002, ca filiala a S.C. Termoelectrica S.A., prin reorganizarea acestei societati comerciale. In prezent, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri este actionarul majoritar al ELCEN, detinand 97,51% din titlurile companiei.

ELCEN este cel mai mare producator de energie termica din Capitala (90%) si din tara (40%). Societatea asigura si 4,8% din energia electrica produsa la nivel national. Pentru 2014, ELCEN estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 1,6 miliarde de lei si un profit brut de 31 milioane de lei.