Transgaz si Bulgartransgaz, transportatorul national de gaze din Bulgaria, vor organiza o licitatie comuna pentru atribuirea unui contract de 4,7 milioane de euro, fara TVA, pentru constructia gazoductului pe sub Dunare care va lega sistemele de transport de gaze naturale din Romania si Bulgaria, potrivit Mediafax. "Transgaz a autorizat Bulgartransgaz sa demareze procedurile comune petru atribuirea contractului, in conformitate cu legea privind achizitiile publice din Bulgaria", se arata intr-un comunicat al Bulgartransgaz.

Costurile licitatiei vor fi suportate de Transgaz. Romania si Bulgaria au inceput in 2012 constructia unui gazoduct pentru conectarea retelelor nationale de transport de gaze naturale, proiect estimat la 24 milioane de euro.

Interconectorul, cu o lungime de 25 de kilometri (15,4 kilometri pe teritoriul Bulgariei si 7,5 kilometri pe teritoriul romanesc), trebuia sa fie finalizat in iunie 2013, insa lucrarile au fost intarziate de o serie de probleme tehnice intampinate la constructia gazoductului pe sub Dunare, intre localitatile Giurgiu-Ruse.

Bulgartransgaz nu a anuntat data organizarii licitatiei pentru conducta care va trece pe sub Dunare, dar a estimat ca interconectorul va fi dat in folosinta pana la finele anului.

Lungimea segmentului de sub Dunare este de 2,1 kilometri, iar capacitatea maxima va fi de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.