Lucrarile consiliului de administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie vor avea loc la Bucuresti, pe 25 si 26 martie. Este pentru prima data cand acest for se intalneste in afara Ljubliana (orasul care gazduieste sediului agentiei) sau Bruxelles. Din anul 2014 presedinte al acestui Consiliu de Administratie este Razvan Nicolescu, fost ministru roman al energie.

Cele mai importante mai importante subiecte aflate pe agenda vizeaza adoptarea prioritatilor agentiei pentru acest an precum, o analiza privind pregatirea ACER pentru implementarea atributiilor care ii revin in legatura cu monitorizarea functonarii normale a pietelor de europene de energie electrica si gaz natural precum si discutarea unui posibil rol al ACER in cadrul proiectului Uniunii Energetice Europene lansat recent la Bruxelles.

Membrii Consiliului de Administratie al ACER vor participa si la un eveniment organizat de Centrul Roman pentru Politici Europene unde vor discuta cu mediul de afaceri si reprezentati ai autoritatilor romane conceptul Uniunii Energetice Europene.

Printre membrii Consiliului de Admnistratie al Agentiei Europene de Reglementare se numara: Piotr Wozniak (fost ministru al economiei in Polonia), Guido Bortoni (Presedintele Autoritatii Italiene de Reglementare in Energie), Rene Tamist (fost membru al Parlamentului European), Dominique Ristori (Director General al DG Energie din cadrul Comisiei Europene).