​Societatea Nationala Nuclearelectrica informeaza ca in seara zilei de 6 aprilie 2015, Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost deconectata de la Sistemul Energetic National pentru efectuarea unor lucrari de remediere a unui sistem auxiliar din partea clasica a centralei. Potrivit Nuclearelectrica, toate sistemele au actionat conform proiectului, fara potential de impact advers asupra securităţii nucleare a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului inconjurator. Este a doua oprire a unitatii 1 de la Cernavoda din ultimele doua saptamani.

Reconectarea la Sistemul Energetic National a Unitatii 1 a CNE Cernavoda se va realiza dupa finalizarea lucrarilor de remediere si efectuarea testelor in conformitate cu procedurile centralei.

Pe 27 martie, Unitatea 1 a mai fost oprita. Oprirea de atunci a fost facuta in mod controlat pentru executarea unor lucrari punctuale de intretinere preventiva la sistemele aferente partii clasice a centralei. Unitatea a fost reconecata doua zle mai tarziu, pe 29 martie.