Discutiile dintre guvernul grec si Gazprom in vederea prelungirii pana in Grecia a proiectului gazoductului "Turkish Stream" se afla intr-un "stadiu satisfacator", a declarat marti ministrul grec al Energiei, Panagiotis Lafazanis, citat de AFP.

Ministrul a facut aceasta declaratie dupa o intalnire cu seful Gazprom, Alexei Miller, care se afla marti la Atena, unde a discutat si cu premierul stangii radicale Alexis Tsipras.

"Am avut discutii foarte constructive si substantiale", a declarat ministrul grec (...) Aceste discutii se afla intr-un stadiu satisfacator si sper ca se vor incheia intr-o maniera pozitiva, cu un profit important pentru tara noastra si pentru economia greaca", a adaugat ministrul.

"Nu am semnat nimic", a adaugat acesta.

Sambata, o sursa guvernamentala declara ca "un acord asupra construirii gazoductului va fi semnat marti la Atena cu o delegatie rusa de rang inalt".

Gazprom vrea sa realizeze un nou gazoduct care sa compenseze abandonarea proiectului South Stream, dar Turcia si Rusia nu au semnat inca niciun acord definitiv in acest sens.

Grecia s-a declarat deja interesata de o prelugire a viitorului gazoduct pe teritoriul tarii sale. In cadrul recentei vizite efectuate la Moscova de Alexis Tsipras, guvernul grec a evocat posibilitatea finantarii rusesti a acestui proiect.

Grecia se confrunta cu mari probleme financiare din cauza problemelor in negocierile cu creditorii sai, UE, BCE si FMI, asupra acordarii ultimei transe din cadrul planului de asistenta internationala, in valoare de 7,2 miliarde euro.