KMG International NV (anterior Grup Rompetrol NV) a incheiat joi o facilitate de credit revolving multivaluta in valoare de 360 milioane dolari cu o maturitate de 3 ani, contractata de la un sindicat de banci format din Banca Comerciala Romana, in calitate de Coordonator, ING Bank NV Amsterdam - Sucursala Bucuresti, Raiffeisen Bank SA si UniCredit Tiriac Bank SA.

Facilitatea, garantata de KMG International, va fi utilizata de Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading si KMG Rompetrol pentru refinantarea unor credite existente si pentru acoperirea nevoilor generale de finantare. Aceasta facilitate cuprinde doua transe, o facilitate de credit revolving si o transa ce poate fi utilizata sub forma unor facilitati auxiliare.

"Acest parteneriat reprezinta un important pas pentru KMG International in asigurarea liniilor de finantare si a capitalului de lucru necesar activitatilor si operatiunilor Rompetrol. In acelasi timp, este un semn de incredere din partea institutiilor bancare, atat prin valoarea acordata, cat si prin complexitatea facilitatii de finantare, ce include multiple posibilitati de utilizare in acord cu nevoile variate ale Grupului", a declarat Mariana Durlesteanu, directorul financiar al Grupului KMG International.

Cei patru aranjori principali mandatati sa puna la dispozitie facilitatea in cote egale sunt Banca Comerciala Romana SA (membra a Grupului Erste), ING Bank N.V. Amsterdam ¬ Sucursala Bucuresti, Raiffeisen Bank S.A. si UniCredit Tiriac Bank S.A. Banca Comerciala Romana a actionat in calitate de Coordonator al facilitatii si de Agent de Documentatie, UniCredit Bank AG, Sucursala Londra indeplineste rolul de Agent de Facilitate, iar UniCredit Tiriac Bank SA de Banca Emitenta, Agent de Garantii si Agent de Plati.

Allen&Overy LLP impreuna cu asociatii sai din Romania, Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA, au actionat in calitate de avocati pentru sindicatul de banci iar Eversheds London a actionat in calitate de avocati pentru companiile membre Grupului KMG International.