Complexul Energetic Hunedoara, pe un butoi cu pulbere. Cum a infiintat guvernul Ponta si cum a adus in pragul falimentului o companie cu 7.000 de angajati

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Marţi, 5 mai 2015, 14:31 Economie | Energie


Cu un picior in faliment, CE Hunedoara trebuie sa scoata 450.000 lei pentru ISPE
Foto: AGERPRES
Insolventa Complexului Energetic Hunedoara pare inevitabila. Mai nou, pe lista creditorilor care au deschis dosar de insoltenta la Tribunalul Hunedoara s-a inscris si casa de avocatura Bostina si Asociatii. Dosarul a fost inregistrat initial de firma Romlink Invest SRL pe 8 aprilie 2015, alaturandu-se ulterior si Instal Comimpex 2006 SRL, Arteca Jilava SA si Bostina & Asociatii. Acestea se adauga la alte trei dosare de insolventa inregistrate in acest an. In ciuda situatiei extrem de dificile in care se afla CE Hunedoara si a numeroaselor cereri de intrare in insolventa, companie cu aproape 7.000 de angajati, premierul Victor Ponta si ministrul energiei Andrei Gerea evita orice dezbatere publica legata de acest subiect. Pentru CEH, insolventa inseamna direct faliment.

 • Guvernul Ponta a infiintat Complexul Energetic Hunedoara si tot Guvernul Ponta il desfiinteaza

Complexul Energetic Hunedoara a fost infiintat in septembrie 2012 in urma fuziunii Electrocentrale Deva (termocentrala Mintia) si Electrocentrale Paroseni. In februarie 2013, compania nou infiintata a fuzionat cu Societatea Nationala a Huilei (CNH). De fapt, doar cu o parte din CNH, deoarece au fost preluate doar patru mine din sapte cate detinea. Ideea a fost sa fie preluata partea viabila din minerit si comasata cu partea de producere a energiei. Astfel, activele asa-zis viabile, adica minele Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan, au fost incluse in Complexul Energetic Hunedoara. Celelate, adica minele Petrila, Paroseni si Uricani urmeaza sa fie inchise treptat pana in 2018, trecand in acest scop la SN Inchideri Mine Valea Jiului.

Insa, in lipsa oricarui plan de restructurare si eficientizare, cu un management neprofesionist, din cauza unor contracte de achizitie de carbune din import pagubitoare, CE Hunedoara a ajuns, in doar trei ani, la pierderi de 1 miliard de lei si datorii de multe sute de milioane de lei, dintre care peste 300 milioane lei doar la stat. La aceste cauze se adauga si deciziile politice daunatoare ale guvernelor Ponta.

Bani pentru Hidro Tarnita. Reamintim ca in urma deciziei Guvernului a fost infiintata in 2013 compania de proiect Hidro Tarnita cu un capital social de 115.000 lei si doi actionari, Complexul Energetic Hunedoara si SAPE Electrica. Compania ar trebui sa se ocupe de proiectul de peste 1 miliard de euro privind construirea hidrocentralei Tarnita-Lapustesti. Este un proiect pentru care s-au cheltuit in mod inutil circa 5 milioane de euro pe studii de fezabilitate care nu au dovedit in vreun fel oportunitatea acestuia. Practic este un proiect care inghite bani degeaba. Mai mult, fostul ministru delegat pentru energie Constantin Nita a obligat Complexul Energetic Hunedoara, la inceputul lui 2013, sa participe la majorarea capitalului social al Hidro Tarnita cu 8,8 milioane lei, in doua etape, pana la 30 aprilie cu 30% din suma si pana la 31 decembrie 2014 cu restul. Insa CE Hunedoara a varsat doar 30% din suma, pentru restul neavand bani. Chiar si avansul de 30% a contribuit la destabilizarea situatiei financiare a complexului. Culmea e ca Hidro Tarnita a somat societatea sa plateasca restantele de 6,3 milioane de lei dar si dobanzi de intarziere si daune care curg de la 31 decembrie 2014. Totul pentru o societate si un proiect care nu si-au dovedit pana acum utilitatea. In ianuarie 2015, reprezentantii Hidro Tarnita sustineau ca cinci companii chineze au depus oferte preliminare si neangajante in cadrul acestei etape de precalificare pentru dezvoltarea hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti. Proiectul a ramas la acest stadiu.

Bani si pentru cablul submarin Romania-Turcia, un proiect de care turcii nu sunt interesati. Exact ca in cazul companiei de proiect Hidro Tarnita s-a infiintat si compania de proiect HVDCC Romania-Turcia SA care s-ar ocupa de cablul electric submarin Romania-Turcia. Si aici, in urma deciziei Guvernului Ponta sustinute puternic de fostul ministru Constantin Nita, CE Hunedoara a fost obligata sa contribuie cu 2 milioane de euro. Este un proiect despre care se discuta de cel putin 10 ani si care nu a fost concretizat mai ales ca Turcia nu a dovedit un prea mare interes pentru construirea lui. In schimb, se irosesc bani pe studii si salarii inutile.

Import de carbune cand minele din Romania sunt pline de huila. O alta decizie care ar putea fi o cauza a situatiei dezastruoasa de la CE Hunedoara ar putea fi cea legata de importurile de carbune. La sfarsitul anului 2012, Termocentrala Mintia, parte a CEH, a facut un import de 455.000 de tone de carbune despre care un audit, solicitat de directorul complexului de atunci, Daniel Andronache, releva ca nu era oportun. Practic, CE Hunedoara nu prelua carbunele din minele romanesti, in schimb importa, fapt care a starnit nemultumirea ortacilor care nu mai aveau de lucru. Si pentru iarna 2014-2015, CE Hunedoara a lansat procedura de achizitie din import a 150.000 tone de carbune. Problema este ca aceste importuri s-au facut in conditiile in care minele din Romania sunt pline de huila. In plus, ar exista la Directia Nationala Anticoruptie o plangere legata de importurile realizate in anii trecuti. Directia Nationala Anticoruptie ar fi fost sesizata, in 2013, pe marginea importului de huila efectuat in 2012 de Termocentrala Mintia si mai apoi de Complexul Energetic Hunedoara. Exista banuiala ca aceste importuri nu au fost facute tocmai legal, carbunele din adus din Ucraina, via Ungaria, printr-o serie de intermediari.
 • O firma americana ar fi fost interesata de CE Hunedoara, dar Guvernul nu ar fi fost interesat de firma americana. In decembrie 2014, pe final de mandat, fostul ministru al energiei Razvan Nicolescu a anuntat ca firma americana Quintana Minerals Corporation ar fi interesata de privatizarea CEH, solicitand in acest sens Departamentului pentru Energie mai multe informatii despre firma de stat. Nicolescu spunea ca este o companie foarte mare, al doilea detinator de rezerve de carbune din SUA, insa nici pana acum Guvernul nu ar fi raspuns intrebarilor transmise de aceasta.

CE Hunedoara nu are bani nici macar pentru concedieri. 540 de angajati, majoritatea personal TESA, ar trebui concediati, insa concedierile au fost amanate din lipsa de fonduri pentru salarii compensatorii. Persoanele concediate ar trebui sa beneficieze de trei pana la 12 salarii brute lunare pe companie la nivelul din anul 2014.

HotNews.ro a scris despre posibilitatea ca CE Hunedoara sa intre in faliment inca din octombrie 2014. De altfel, ar fi trebuit inceputa procedura insolventei inca din aceasta vara, insa fiind an electoral, a fost prelungita in mod artificial agonia. Guvernul a intervenit prin adoptarea unor acte normative care sa permita societatii sa mai functioneze si pe perioada iernii. Guvernul Ponta a incercat, astfel, sa evite orice forma de protest din partea minerilor, fiind stiut faptul ca zona Vaii Jiului este o adevarata bomba sociala care sta sa explodeze oricand. Pe de-o parte, Guvernul a luat decizii care au contribuit in mare masura la destabilizare, iar pe de alta parte, a intervenit prin masuri care nu au facut altceva decat sa-i prelungeasca viata cu cateva luni.


In octombrie 2014, Victor Ponta aflat intr-o vizita electorala in Hunedoara spunea ca se fac eforturi uriase pentru salvarea complexului. "In 2012 si Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara erau in faliment. Din 2012 pana acum am facut si facem eforturi uriase pentru ca trebuie sa salvam aceste companii care produc energie termo", spunea Ponta cand era in campania electorala. De atunci si pana acum CE Hunedoara a ajuns intr-o situatie si mai grava.

CE Hunedoara produce energie foarte scumpa, cea mai scumpa din Romania. Costul de productie depaseste 270 lei/MWh, in conditiile in care energia se vinde pe bursa energie cu circa 170 lei/MWh, in medie.

Presedintele Consiliului Concurentei Bogdan Chiritoiu spunea recent ca piederile uriase de la Complexul Energetic Hunedoara, 1 miliard in 2014, pot fi considerate ajutor de stat. "Nu va fi usor sa convingem ca avem nevoie de o capacitate care produce la 300 si ceva de lei/MWh, cand pretul energiei este de 100 si ceva de lei", a spus Chiritoiu.

Pana la acest dosar de insolventa au mai existat in acest an alte trei, insa creditorii au renuntat procese inca de la primele infatisari.

Pe fondul acestei situatii tensionate, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, Alexandru Blaj, a demisionat saptamana trecuta din functie, nemultumit ca Ministerul de Finante si al Justitiei refuza aprobarea acordarii unui ajutor de salvare pentru achizitionarea certificatelor de CO2. CE Hunedoara a reusit sa cumpere doar o parte din certificate, motiv pentru care risca amenzi din parea Comisiei Europene de circa 120 milioane de euro.

Vicepresedintele CJ Hunedoara Dorin Gligor i-a solicitat recent premierului Victor Ponta ca o delegatie guvernamentala sa vina in judet pentru a discuta despre descentralizarea activitatii CEH, precizand ca luarea unei decizii in acest sens fara consultarea autoritatilor locale reprezinta "un grav abuz". "Consiliul Judetean Hunedoara a luat act de intentia Guvernului de a reorganiza Complexul Energetic Hunedoara in directia divizarii, situatie in care s-a facut vorbire si de implicarea in acest proces a administratiei judetene. In acest sens, solicitam, in regim de urgenta, prezenta unei delegatii guvernamentale in judetul Hunedoara cu care sa putem discuta privitor la implicatiile administratiei judetene despre care s-a facut referire prin diferite surse, unele dintre ele venind chiar din zona sectorului energetic", spunea Gligor. Pana acum nu a existat nicio reactie publica din partea Guvernului.

De asemenea, membrii Sindicatului 'Muntele' de la Complexul Energetic Hunedoara s-au aflat in greva foamei timp de 24 de ore, cei zece reprezentanti ai organizatiei sindicale care au luat parte la protest solicitand ca Guvernul sa aprobe ajutorul de stat in valoare de 37,7 milioane euro, necesar cumpararii de certificate de carbon.
 
Pe 21 aprilie, Comisia Europeana a aprobat pentru o perioada de sase luni un ajutor de salvare, in valoare de 167 de milioane lei (aproximativ 37,7 milioane euro), acordat de autoritatile romane Complexului Energetic Hunedoara. Potrivit expertilor CE, ajutorul de stat este in concordanta cu normele UE privind salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate). El este limitat la suma necesara Complexului Energetic Hunedoara pentru a-si desfasura in continuare activitatile de exploatare a centralelor electrice in urmatoarele sase luni si pentru plata creditorilor.

Insa, conditiile pentru rambursarea creditului sunt destul de dure. Pentru obtinerea ajutorului, autoritatile statului s-au angajat sa prezinte un plan de restructurare menit sa asigure viabilitatea viitoare a CE Hunedoara, in cazul in care societatea nu va fi in masura sa ramburseze ajutorul pentru salvare, dupa cele sase luni. Daca acest plan de restructurare nu este prezentat, CE Hunedoara va fi obligata sa prezinte un plan de lichidare.

Chiar daca a solicitat Comisiei Europene sa isi dea acordul pentru acest ajutor, pana in acest moment, Guvernul nu a aprobat nicio hotarare de Guvern privind ajutorul de stat.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10525 vizualizari

 • +25 (29 voturi)    
  Mulțumim din inimă partidului... (Marţi, 5 mai 2015, 14:36)

  IancuJianu [utilizator]

  ... parlamentului plin de hoți și cârmaciului guvernamental.
 • +25 (29 voturi)    
  A facut si Ponta ce a putut (Marţi, 5 mai 2015, 15:07)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Adica l-a copiat pe mentorul sau, puscariasul Nastase - pentru ca tot ce e industrie de stat trebuie distrus ca sa aiba hotimea rosie securista de unde fura. De ce sa nu se imbuibe haita pesedista importand carbune? Vai, zece DNA_uri de ar exista, tot nu ar putea fi bagati la ocna toate ciumele rosii care au distrus Romania !
  • -2 (2 voturi)    
   Te uiti unde nu trebuie (Miercuri, 6 mai 2015, 12:14)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Ochii pe voi,care voi,pobabil pe banditi de pana in 2012 car e-a produs aceasta situatie-dramatica,actualul guvern nevolnic a tinut acest sistem in viata pana acum si incearca sa repare jafurile excrocilor din care se pare faci parte.
 • -3 (21 voturi)    
  CARBUNELE ROMANESC.... (Marţi, 5 mai 2015, 15:34)

  schroedinger [utilizator]

  Este prost pentru instalatiile de la Deva.
  Daca scrieti un articol, informati-va si dati toate detaliile.
  Altfel, sunteti la fel ca ponta! De fapt asta sunteti! Niste laudatori ai fiecarei guvernari!
  • +6 (12 voturi)    
   Am lucrat in sistem (Marţi, 5 mai 2015, 19:35)

   geag [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   SEN(sistemul energetic national); cel putin inainte de 1989 centrala de la Mintia(Deva) era singura centrala pe combustibil solid care functiona la parametrii normali.Carbunele era romanesc si atunci.Restul "detaliilor" poate ni le spui tu ca te vad foarte bun NEcunoscator.
   • -2 (6 voturi)    
    AUZI MAI NEA PASTRAMA.... (Marţi, 5 mai 2015, 22:55)

    schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui geag

    Intre timp a fost facuta o retehologizare in 1990. Ai plecat de mult timp si ai ramas cu mandria cincinalelor!
    Du-te si intreba-i pe cei de la Deva si nu mai aburi lumea pe net!
   • -2 (6 voturi)    
    ERAM SIGUR... (Marţi, 5 mai 2015, 23:00)

    schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui geag

    Ca tovarasii o sa sara ca arsi! Baiatu" intreba pe cei de acolo, lasa-ne cu sistemu'.
  • +6 (10 voturi)    
   Funcția ta de undă (Marţi, 5 mai 2015, 20:05)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui schroedinger

   e cam îmbârligată.
   Dacă e prost pentru instalațiile de la Deva, de ce s-a mai făcut Complexul? Sau tu ești singurul specialist în domeniu și tocmai erai plecat la Monte Carlo? Explică-te.
   • -3 (7 voturi)    
    UITE D-AIA! (Marţi, 5 mai 2015, 22:57)

    schroedinger [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

    A fost facut sa se mire cei ca tine!
    Vrei si tu la MC? Pune mana si gandeste!
   • +1 (1 vot)    
    dl. Iploitic (Miercuri, 6 mai 2015, 12:19)

    tepes [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

    Ce sa explice,vorbe din auzite,la asta ar merge treaba cu prostul daca nu-i fudul parca nu-i prost destul.
 • +20 (22 voturi)    
  Deviza lui Ponta: Eu distrug Romania ! (Marţi, 5 mai 2015, 15:40)

  Gutza [anonim]

  Azi in Hunedoara, maine-n toata tara !!!
  • +2 (2 voturi)    
   mucles (Miercuri, 6 mai 2015, 12:22)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui Gutza

   Amice esti de-a lui Guta? atunci treburile sint clare,ja,ja.
 • -18 (24 voturi)    
  La fel (Marţi, 5 mai 2015, 15:44)

  Qu [anonim]

  La fel cum au ajuns si celelalte 2000 de intreprinderi cu medie 5000 de angajati fiecare.
  Multumiti capitalismului.
  • +15 (17 voturi)    
   Spune-mi o tara comunista (Marţi, 5 mai 2015, 16:39)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Qu

   Unde duduie economia si cetatenii traiesc ca-n rai.
   • +12 (14 voturi)    
    Care tari comunsite? (Marţi, 5 mai 2015, 17:05)

    silmix [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    Ca nu mai sunt decat 4-5 in toata lumea.
 • +16 (20 voturi)    
  Acum discutam despre Hunedoara... (Marţi, 5 mai 2015, 15:49)

  Lucky1 [utilizator]

  .... si maine discutam despre alte obiective industriale in prag de faliment.

  Ponta continua linia Iliescu, respectiv sarcina primita de la KGB pentru destabilizarea Romaniei. Asa ca nu va mai mirati. Stam si astptam sa fim lichidati pas cu pas conform planului rusesc pus in opera de urmasii lui Iliescu? Daca nu avem ceva ceva mai bun de facut?!
  • -1 (1 vot)    
   ia o tigara sau fumezi pipa. (Miercuri, 6 mai 2015, 12:32)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui Lucky1

   Mai Luky Straky nu mi-a placut niciodata omul prost si drumul lung,nu,nu fac aluzie la tine,cu tine treaba-i lamurita.Sti care-i problema?este ca ai adepti cu mintea hodinita.Apropo guresule sa intelegem ca Basinosu,Constntinescu,Coposu ,Mihai sint urmasii lui Iliescu?
 • +14 (16 voturi)    
  statul roman e hacuit de actualii pontaci (Marţi, 5 mai 2015, 16:18)

  javra comunista [anonim]

  romani!
  sa furi milioane din banii statului, nu e un act cu violenta!???
  e cea mai mare violenta posibila.
 • +4 (12 voturi)    
  vindeti pe un leu, doar sau euro. faceti un mall (Marţi, 5 mai 2015, 16:36)

  jackalphonse [utilizator]

  're ati voi sa fiti
 • +13 (17 voturi)    
  Frectii (Marţi, 5 mai 2015, 16:36)

  Coroi [anonim]

  Guvernul abate mereu atentia de la ce nu poate rezolva si da cu praf in ochi . Adica , trimite haitasii de la ANAF sa cotrobaie prin toate covrigariile dupa doi lei ( nu zic ca nu trebuia facuta ordine si aici ) si se face ca nu vede cum altii , praduiesc tara cu acte in regula . Cate de-alde CH Hunedoara n-or mai fii ?
 • +17 (19 voturi)    
  un derbedeu, o tara, un viitor...lipsa (Marţi, 5 mai 2015, 16:53)

  yellowdog [utilizator]

  mai rau se poate? se poate tovarasi...
 • +15 (17 voturi)    
  Minciuna&prostia Viorelului," ingroapa " Romania ! (Marţi, 5 mai 2015, 17:07)

  Plagarus [utilizator]

  Se intoarce mitomanul si le va asigura inca 1.000.000 de locuri de munca la RMCG / Oltchim / autostrazile virtuale ?
 • +3 (7 voturi)    
  Tradare nationala! (Miercuri, 6 mai 2015, 0:12)

  eu [anonim]

  Ar trebui incadrat tot guvernul la atentat la siguranta natiunii!
 • +1 (3 voturi)    
  Cand ti-o faci cu mana ta..... (Miercuri, 6 mai 2015, 8:03)

  gigi [anonim]

  De ce le plangeti de mila unora care si-au votat calaii cu 7 maini?

  "Rezultate finale Hunedoara turul I: Ponta - 43,59%, Iohannis - 31,64%, Tariceanu - 5,52%
  Rezultate finale Hunedoara turul II: Victor Ponta: 50.37% Klaus Iohannis: 49.63%
  "Alegeri parlamentare 2012: Nouă din cele zece colegii din judeţul Hunedoara au fost câştigate în mod direct de candidaţii USL, cel de-al zecelea urmând să îi revină fostului ministru Monica Iacob-Ridzi, care a candidat din partea PPDD şi care ar urma să obţină un nou mandat de deputat la redistribuire, afirmă surse din USL." surse Hotnews si Mediafax
 • -1 (3 voturi)    
  Sabotori !,inconstienti !,prosti !,hoti sau toate (Miercuri, 6 mai 2015, 8:33)

  andreesanu [utilizator]

  Gloata de strinsura a USL ajunsa din strada direct in ministere si parlament s-a dovedit :ticaloasa;inconstienta;incompetenta;iresponsabila ;sabotoare si hoata !
  E timpul sa vedem legea raspunderii guvernamentale pusa in aplicare prin reprezentantii ei :Curtea de conturi;Parchet .
  Ne-am saturat de comisii parlamentare pe post de batista pe tambal !
  Ne este scarba de explicatii penibile a gargaragiilor din guvern si parlament ,e vremea sa raspunda de subminarea economiei tarii toti neavenitii pofticiosi de capatuiala peste noapte.
 • +2 (2 voturi)    
  premise corecte? (Miercuri, 6 mai 2015, 8:48)

  curios [anonim]

  Inca de pe vremea lui Ceasca costul de productie al huilei era 1200 lei la mia de lei marfa. Ceasca NU a vrut sa importe din Polonia ca sa nu depinda [nici] de CAER.
  Azi carbunele polonez livrat la Mintia e mai ieftin decat cel de la Vulcan la gura minei.
  Cine acopera diferenta de cost? Bugetul, iar de aici incolo e doar o discutie politica [economie subventionata de stat vs economie de piata]
  PS. La cifrele vehiculate in articol NU 3-4 milioane {tarnita etc] fac diferenta, ci zecile de lei diferenta de pret la tona.
  PS2. Discutia e veche, iar ziaristii nu vor sa citeasca: in momentul cand -in 1965- carbunele american livrat in port francez era mai ieftin decat carbunele francez la gura minei s-au inchis TOATE minele din Franta.
  Ziarele franceze de atunci scriau exact ce scrie HN azi.
 • -1 (1 vot)    
  concret nu presupuneri (Miercuri, 6 mai 2015, 11:19)

  tepes [utilizator]

  Ma Pirvoiule si care-i vina lui Ponta,care faliment,numai presupuneri.Da-o incolo Parvoiule scrie si tu un articol ca lumea cu subiect si predicat sa inteleaga lumea ceva,adica ce-i real si ce-i presupunere sa nu zic minciuna.
 • +1 (1 vot)    
  pret (Miercuri, 6 mai 2015, 13:23)

  STEFAN [anonim]

  270 ron/ MWh pret productie? 170 ron/MWh pe bursa? Eon furnizeaza zilnic la pret de 127 ron/MWh.....
 • 0 (0 voturi)    
  fara subiect (Vineri, 8 mai 2015, 8:36)

  tinel47 [utilizator]

  romania este subiectul in discutie nu numai acest complex!mai este ceva de distrus ?chiar nu vedeti ca se rade tot ????o singura solutie...sa ne facem psd-isti...ha..ha...ha...!
 • 0 (0 voturi)    
  iata rezultatul (Luni, 8 iunie 2015, 15:29)

  Am fost acolo [anonim]

  Acesta este rezultatul incapacitatii si nepasarii celor pusi politic la conducerea societatii. Proiectele de modernizare esuate se reflecta in pretul de productie al MWh, salariile nesimtite ale politicului din societate sunt o gaura la bugetul companiei, hotiile facute de fiecare partid la putere in decursul anilor, lipsa proiectelor pe termen lung cat si productivitatea scazuta a angajatilor. Toate acestea plus multe altele conduc la fenomenul mai sus mentionat.

  Am observat ca Instal Impex a cerut insolventa CEH. Astia sunt o firma capusa, prestatoare de lucrari pentru CEH, prin care s-au spalat bani. Lucrari inexistente decontate regeste din care au facut cefele late multi din Deva. Contracte de lucrari atribuite pentru Instal Impex si executate cu personalul CEH. Macar din bun simt puteau sa isi vada de treaba lor. Timpul a trecut dar sunt oameni care au fost acolo.................................si sper sa le vina vremea. Achizitia de carbuni din import s-a facut pe vreme cand COSTEL ALIC era director. Ma mir ca nu pomeniti numele celor responsabili.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by