Surse bancare, citate de publicatia austriaca Wirtschaftsblatt, afirma ca OMV intentioneaza sa vanda o parte din cota detinuta la campul petrolifer din Marea Nordului, Rosebank. 30% din participatia OMV ar fi de vanzare, iar valoarea tranzactiei ar ajunge la 450 milioane euro.

Vanzarea ar urma sa fie derulata de banca Barclays. Companiile OMV si Chevron (partener in dezvoltarea proiectului) nu au dorit sa comenteze aceasta informatie. Nici Barclays nu a emis o pozitie oficiala. Intentia de vanzare a devenit cunoscuta in luna mai, dar atunci era vorba de o cota de maximum 20% din activele OMV. In prezent, compania austriaca detine jumatate din campul petrolier Rosebank, situat la vest de Scotia.

Achizitia acestor active a avut loc in urma cu doar doi ani. Atunci, OMV cumpara 30% din campul Rosebank de la compania norvegiana Statoil la pretul de 2 miliarde euro. Era una din cele mai mari achizitii ale austriecilor din ultima perioada. Pretul scazut al petrolului a afectat puternic castigurile OMV anul acesta, la fel e cazul scaderilor de productie din Libia si Yemen. Totusi, productia de petrol a OMV a reusit sa creasca cu 1%, la 307.000 de barili pe zi. Motivul este cresterea extractiei in Norvegia.