Ministerul Energiei a transmis presei lista companiilor pe care le are in subordine, procentul actiunilor pe care le detine si componentele Consiliilor de Administratie sau de Supraveghere. De asemenea, in lista sunt mentionati si directorii generali ai acestor societati. Vezi lista atasata.

Ministerul Energiei detine pachete majoritare de actiuni la 23 de companii: Oil Terminal (59,62% din actiuni), Conpet (58,72%), Romgaz (70,01%), Electrocentrale Grup (100%), Electrocentrale Bucuresti (97,51%), Electrocentrale Constanta (100%), Complexul Energetic Hunedoara (100%), Complexul Energetic Oltenia (77,15%), Uzina Termoelectrica Midia (56,58%), Hidroelectrica (80,06%), Nuclearelectrica (82,48%), Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie -SAPE (100%), C.N.Uraniului (100%), SN Inchideri Mine Valea Jiului (100%), Regia Autonoma Tehnologii pentru Energia Nucleara, Petrotrans (100%), Termoelectrica (100%), SN Carbunelui (100%), CN Huilei (100%), SC Inchiderea-Conservarea Minelor (100%), Miniera Banat Anina (100%), Institutul de Cercetare Stiintifica si Inginerie Tehnologica Proiectare Mine pe Lignit (90,39%) si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare Drobeta-Turnu Severin (100%).

Dintre acestea, noua societati se afla in procedura de insolventa, divizare-lichidare sau faliment: Hidroelectrica-insolventa, Petrotrans-faliment, Termoelectrica-dizolvare si lichidare voluntara, SN Carbunelui-faliment, CN Huilei-faliment, SC Inchiderea-Conservarea Minelor-faliment, Miniera Banat Anina-faliment, Instituttul de Cercetare Stiintifica si Inginerie Tehnologica Proiectare Mine pe Lignit -insolventa, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare Drobeta Turnu Severin- insolventa.

La alte sase societati, ministerul detine pachete minoritare de actiuni: OMV Petrom (20,64%), Rompetrol Rafinare (44,7%), GDF Suez Energy (37%), E.ON Energie Romania (31,82%), E.ON Distributie Romania (13,51%) si Electrica SA (48,78%).

Ministrul energiei Victor Grigorescu anuntase in urma cu doua zile, pe contul de Facebook, ca va publica o lista cu toate societatile in care Ministerul Energiei este actionar, toate entitatile sau organismele aflate in subordinea sau coordonarea ministerului, cu mentionarea componentelor Consiliilor de Administratie si membrilor conducerii executive. "Am hotarat ca aceasta lista sa fie facuta publica tuturor jurnalistilor, in zilele care urmeaza, pentru ca mass-media sa dispuna de o imagine cat mai transparenta cu privire la managementul companiilor de stat din energie", a spus Victor Grigorescu.