Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat duminica, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, ca a trimis corpul de control la Complexul Energetic Hunedoara, existand suspiciunea ca au fost acordate prime pentru cei din conducerea companiei inainte de intrarea in insolventa.

Victor Grigorescu, ministrul energieiFoto: AGERPRES

"Am auzit ca acolo s-au facut niste plati inainte de intrarea in insolventa, s-au si dat niste prime undeva in zona conducerii. Am trimis un corp de control. Acolo sunt niste lucruri care depasesc nivelul meu de intelegere si ceea ce consider eu ca este o atitudine corecta, morala si responsabila. Cred ca trebuie sa ne asumam cu totii o stare de lucruri, ca aceasta este o situatie care are un context istoric cert. Trebuie sa punem punct. Situatia in care ne aflam este o realitate. Trebuie sa spunem stop risipei, stop coruptiei, stop pana la urma amestecului intre elemente de profesionalism si alte lucruri, politizare sau mai stiu eu ce, si sa invitam in acest context pe toti cei care cu adevarat vor sa schimbe ceva si pot sa o faca", a spus el la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Potrivit realitatea.net, ministrul Victor Grigorescu a mai spus ca statul roman nu renunta la fondul de investitii de un miliard de dolari pe care Rompetrol s-a obligat sa-l infiinteze in Romania, urmand sa apeleze la toate instrumentele legale.

Tribunalul Hunedoara a admis, joi, cererea de intrare in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), la solicitarea acestuia, urmand ca de punerea in practica a acesteia sa se ocupe o firma specializata din Craiova.

CEH are datorii de 1,2 miliarde de lei si popriri pe toate conturile, ceea ce creeaza o presiune imediata asupra capacitatii de plata. Ministerul Energiei estimeaza pentru 2015 pierderi de 404 milioane de lei.

Citeste si: