Electrica SA a anuntat miercuri ca functia de presedinte al Consiliului de Administratie a fost preluat de Cristian Busu. Acesta este membru in Consiliul de Administratie al Electrica SA din anul 2014 si a fost reales in aceasta functie in cadrul sedintei Consiliului din data de 13 ianuarie 2016, urmand sa aiba un mandat pe un an. Cristian Busu a fost numit in decembrie si secretar de stat in Ministerul Energiei.

Electrica SA este administrata de un Consiliu de Administratie compus din sapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Busu, Ioana Alina Dragan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma si Pedro Mielgo Alvarez.

Sedintele Consiliului se tin in mod valabil in prezenta a cel putin cinci membri, dintre care doi membri trebuie sa fie obligatoriu independenti.

Cristian Busu este, incepand cu anul 2011, lector universitar in cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, unde desfasoara numeroase activitati didactice. In prezent, Cristian Busu este Secretar de Stat in Ministerul Energiei si membru in Consiliul de Administratie al SIF Oltenia. Pana de curand, a ocupat functia de director la sucursala centrala Marfin Bank Bucuresti.

In perioada 2009-2013, Cristian Busu a fost director economic in cadrul Fondului Proprietatea si membru in Comitetul Reprezentantilor. Anterior a ocupat, timp de patru ani, functia de consilier economic in cadrul Departamentului Economic al Guvernului Romaniei. Intre anii 2000-2005, a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, Cristian Busu este membru al Consiliului de Administratie al Electrica SA.

In cadrul primei sedinte a Consiliului de Administratie a fost aprobata constituirea a trei comitete consultative. Comitetul de nominalizare si remunerare va fi format din Bogdan Iliescu (presedintele comitetului), Arielle Malard de Rothschild si Corina Georgeta Popescu. Comitetul de audit va fi format din Pedro Mielgo Alvarez (presedinte), Arielle Malard de Rothschild si Bogdan Iliescu. Comitetul de strategie, restructurare si guvernanta corporativa va fi format din Michael Adriaan Maria Boersma (presedinte), Cristian Busu si Ioana Alina Dragan.