OMV Petrom a anuntat numirea lui Peter Rudolf Zeilinger in functia de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea Upstream (n.red. explorare si productie), incepand cu 1 aprilie 2016, ca urmare a renuntarii lui Gabriel Selischi la mandatul de membru al Directoratului, se arata intr-un comunicat al companiei petroliere. In schimb, Gabriel Selischi isi va continua cariera in cadrul Grupului OMV, fiind propus Vicepresedinte Senior responsabil pentru conducerea activitatilor Grupului OMV in zona Australasia. Prin schimbarea lui Selischi, numarul strainilor in directorat va fi majoritar fata de cel al romanilor.

Potrivit comunicatului, Gabriel Selischi si Peter Rudolf Zeilinger vor lucra impreuna pentru a asigura o buna tranzitie, sprijinind, totodata, echipa Upstream a OMV Petrom in atingerea ambitioaselor sale obiective strategice de afaceri. In conformitate cu prevederile art. 18.11 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Peter Rudolf Zeilinger a fost numit membru al Directoratului, incepand cu data de 1 aprilie 2016, pentru perioada ramasa din mandatul lui Gabriel Selischi, respectiv pana la data de 17 aprilie 2019. Selischi detinea functia de membru al Directoratului Petrom responsabil cu activitatea de Explorare si Productie din 1 septembrie 2013.

Peter Zeilinger s-a nascut in anul 1965 la Freising, Germania. A absolvit un master cu specializarea ingineria petroliera la Universitatea din Clausthal-Zellerfeld, Germania. Peter Zeilinger a detinut o serie de pozitii atat de management, cat si tehnice in cadrul Grupului OMV, precum si in cadrul OMV Petrom, inclusiv pozitia de Director Domestic Assets al OMV Petrom in perioada 2008-2011.

"Ii multumim lui Gabriel Selischi pentru eforturile sale care au contribuit la obtinerea unor rezultate bune de catre divizia de Upstream, din care mentionez cresterea productiei anuale de hidrocarburi in Romania dupa multi ani de declin precum si progresele inregistrate in explorarea perimetrului Neptun Deep. Doresc de asemenea sa il felicit pentru noua pozitie in cadrul Grupului OMV, care contribuie la dezvoltarea in continuare a experientei sale internationale", a declarat Rainer Seele, Presedinte al Consiliului de Supraveghere OMV Petrom, potrivit comunicatului de presa.

"Faptul ca Gabriel Selischi a fost propus pentru a conduce operatiunile Upstream din zona Australasia la nivelul intregului grup OMV este inca o confirmare a valorii specialistilor romani din domeniul de petrol si gaze. De asemenea, ma bucura revenirea in Romania a lui Peter Zeilinger si am convingerea ca va continua cu succes proiectele diviziei de Upstream", a spus la randul sau Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.