Complexul Energetic Hunedoara a depus joi, la Registratura Tribunalului Hunedoara, o cerere de apel prin care contesta hotararea instantei in dosarul declansarii insolventei la acest agent economic, informeaza Agerpres. Conducerea societatii este nemultumita de desemnarea casei de insolventa GMC SPRL Craiova ca administrator judiciar provizoriu in derularea procedurii de insolventa. GMC SPRL a fost infiintata cu cateva luni in urma, in mai 2015.

"Dosarul se va transmite Curtii de Apel Alba Iulia in vederea solutionarii apelului", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glaman.

Consiliul de Administratie al CE Hunedoara propusese ca administrator judiciar firma de insolventa EuroInsol, controlata de Remus Borza, care in acest moment se ocupa si de insolventa Hidroelectrica.

Tribunalul Hunedoara a hotarat pe 7 ianuarie intrarea Complexului Energetic Hunedoara in insolventa. In mod surprinzator, in instanta nu a fost desemnata EuroInsol in calitatea de administrator judiciar, asa cum a propus CE Hunedoara, ci GMC SPRL Craiova, o firma de insolventa necunoscuta pana in acel moment. Aceasta fost propunerea creditorului UPSROM, producator de cilindri hidraulici, o companie aflata in procedura de faliment.

Presa hunedoreana arata ca GMC s-a infiintat printr-un sistem de tip suveica in urma divizarii unei alte case de insolventa, AMT Servicii Insolventa SPRL Craiova. La randul ei, AMT Servicii Insolventa SPRL provine din AMT Service SA, potrivit publicatiei gazetadedimineata.ro. Interesant este ca AMT Servicii Insolventa a fost administratorul judiciar al UPSROM Petrosani, aflata acum in faliment, firma care a propus GMC ca administrator judiciar al CE Hunedoara. In prezent de falimentul UPSROM se ocupa o alta firma, Art Insolv. Aceasta a ajuns sa gestioneze falimentul UPSROM dupa ce a preluat practicieni in insolventa de la AMT.

Potrivit jurnalistilor de la gazetadedimineata.ro, judecatorul Ioan Dragan, cel care s-a ocupat de dosarul CE Hunedoara, a spus ca a desemnat firma GMC deoarece a fost propus de unul dintre primii creditori care au cerut insolventa companiei energetice. Primul creditor care a cerut insolventa nu a venit cu nicio propunere in instanta, iar al doilea era UPSROM care a venit cu GMC.

Datoriile Complexului Energetic Hunedoara sunt in valoare de 1,6 milioane de lei, principalul creditor fiind statul roman cu 496,6 milioane de lei, bancile cu 437,2 milioane de lei, restul fiind furnizori. Ministerul Energiei estimeaza pentru 2015 pierderi de 404 milioane de lei.

Citeste si: