Ministerul Energiei invita asociatiile producatorilor, procesatorilor, distribuitorilor si furnizorilor de energie, precum si asociatiile consumatorilor la consultari pe marginea procesului de elaborare a Strategiei Energetice Nationale 2016-2030, cu perspectiva anului 2050.

Pe intreaga durata a elaborarii Strategiei vor fi desfasurate consultari cu toate partile interesate, astfel incat in saptamanile urmatoare sa fie lansate invitatii la dialog si catre organizatii ale societatii civile, universitati si institute de cercetare, informeaza Ministerul Energiei.

Asociatiile interesate sa participe la aceasta intalnire pot sa-si desemneze un reprezentant si sa confirme prezenta la adresa de e-mail: sen@energie.gov.ro, pana la data 25 ianuarie 2016. Consultarea va avea loc pe data de 27 ianuarie 2016, la ora 10.00, la sediul Ministerului Energiei. Vezi mai multe amanunte pe site-ul ministerului.

Ministerul Energiei si-a propus ca pana in septembrie 2016 sa finalizeze strategia energetica si sa initieze o adoptare a acesteia prin consens politic.