Consiliul Concurentei a amendat trei companii pentru intelegeri anticoncurentiale pe piata angro de carburanti cu 16,9 milioane lei

de CP     HotNews.ro
Luni, 25 ianuarie 2016, 14:06 Economie | Energie

Consiliul Concurentei a sanctionat cu amenzi in valoare totala de 16.907.202 lei (aproximativ 3,7 milioane euro) 3 companii din domeniul comercializarii angro de carburanti pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale. Companiile sanctionate sunt Tinmar Ind, Planoil SRL si Planoil Industries.
 
Amenzile primite
 • SC TINMAR IND SA BUCURESTI:  15.282.489 lei
 • SC PLANOIL SRL BUCURESTI: 1.317.780 lei
 • SC PLANOIL INDUSTRIES SRL BUCURESTI: 306.933 lei
In cadrul investigatiei, Autoritatea de Concurenta a constatat ca cele trei companii au participat participarea la o intelegere anticoncurentiala, constand in fixarea preturilor, discounturilor si adaosurilor comerciale, impartirea clientilor si a surselor de aprovizionare in activitatea de distributie angro de benzina si motorina pe piata romaneasca.

Toate companiile sanctionate au recunoscut participarea la intelegerea anticoncurentiala si au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.

Conform Legii Concurentei, sunt interzise orice intelegeri intre companii care denatureaza concurenta, in special cele prin care se stabilesc preturile de vanzare sau cumparare sau cele prin care se impart pietele sau sursele de aprovizionare.

Consiliul Concurentei incurajeaza companiile implicate in acest tip de intelegeri anticoncurentiale sa contacteze autoritatea de concurenta, sa isi recunoasca participarea la incalcare si sa furnizeze dovezi privind intelegerea respectiva. Procedand astfel, companiile pot beneficia de reduceri substantiale ale amenzilor in functie de momentul in care contacteaza autoritatea de concurenta si de valoarea informatiilor furnizate.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

4231 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Ahaaa! (Luni, 25 ianuarie 2016, 15:06)

  Prea_Tarziu [utilizator]

  Felicitari lui Qwertz, este primul care a sesizat asta!
 • 0 (2 voturi)    
  Problema e cu firmele cu sedii si raspundere (Luni, 25 ianuarie 2016, 15:08)

  cozmin [anonim]

  limitata la nivelul unor state. Daca o companie impartita in doua, sau mai multe companii stabilesc acelasi pret la nivelul unor state diferite care se afla in cadrul Ue de exemplu. Exista un pret stabilit, dar acesta este reglat prin taxe la nivelul statelor, nu al companiilor. Statele nu pot fi acuzate ca stabilesc acelasi pret dar daca o companie cu raspundere impartita face asta si fixeaza acelasi pret pe doua sau mai multe piete diferite nu cred ca este legal. Fiind vorba de companii infiintate in tari diferite, cu sedii diferite si capitaluri sociale diferite, chiar daca au acelasi nume este vorba practic de doua companii diferite, care fixeaza acelasi pret deci ar incalca principiul concurentei.
 • 0 (2 voturi)    
  WOW! ce "mare" este amenda! (Luni, 25 ianuarie 2016, 15:42)

  Lucian* [utilizator]

  cred ca se califica la cheltuieli de protocol.

  Oameni buni, astia lucreaza cu combustibili!
  3,7 milioane de euro este fix pix pentru astia!

  Cica au mai avut si reducere 20%....


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri