Ministerul Energiei intentioneaa sa acrediteze specialisti si reprezentanti ai societatii civile care sa ia parte la consultarile legate de elaborarea strategiei energetice 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. "Acreditarea constituie un demers formal prin care dorim sa ne asiguram ca toate vocile implicate vor fi ascultate, iar punctele de vedere exprimate in legatura cu Strategia Energetica vor fi publice si luate in considerare", informeaza Ministerul Energiei.

Cei care au participat deja sau vor sa participe la dezbaterile publice pot sa trimita cereri si opinii la adresa de e-mail sen@energie.gov.ro si sa-si desemneze un reprezentant permanent. "Va rugam sa alegeti o persoana pe care o considerati cea mai potrivita pentru a va reprezenta in acest proces de elaborare si care sa poata sintetiza si reprezenta interesele, punctele de vedere si pozitiile organizatiei dumneavoastra. Cei acreditati vor participa la consultarile si dezbaterile demarate de Ministerul Energiei, in functie de aria de interese si tematica pusa in discutie la fiecare intalnire", arata Ministerul Energiei.

Workshopurile specializate la nivel de subsector energetic vor fi organizate in perioada 15 februarie- 15 aprilie, sub coordonarea Consiliului Consultativ.

Termenul-limita pana la care sunt asteptate acreditarile este data de 15 februarie 2015.