Consiliul de Administratie al Electrica SA a luat act, in sedinta din 10 februarie 2016, de faptul ca Michael Adriaan Maria Boersma a decis sa renunte, incepand cu data de 1 mai 2016, la calitatea de membru in Consiliul de administratie al companiei, se arata intr-un comunicat al companiei.

Pana la data de 1 mai 2016, Michael Boersma va continua sa isi exercite atributiile de membru in Consiliul de Administratie al Electrica SA.

Presedintele Consiliului de Administratie al Electrica SA, Cristian Busu, a solicitat Comitetului de nominalizare si remunerare, demararea procedurilor pentru identificarea unor candidati care ar putea prelua responsabilitatile de membru in Consiliul de Administratie al Electrica SA incepand cu data de 1 mai 2016.

Michael Adriaan Maria Boersma este consultant senior, presedinte si membru in Consiliul de administratie al mai multor companii, fundatii, institutii si organisme consultative. Intre 2003 si 2009, a fost director general si presedinte al Essent, cea mai mare companie integrata de utilitati din Olanda. Michael Boersma a ocupat, intre anii 2000 si 2003, functia de presedinte al Shell Global Solutions. Boersma este membru in Consiliul de Administratie al Electrica SA din septembrie 2014.

Electrica SA este administrata de un Consiliu de Administratie compus din sapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Busu, Ioana Alina Dragan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma si Pedro Mielgo Alvarez. Presedintele CA este Cristian Busu, care detine si functia de secretar de stat in Ministerul Energiei.