Ministerul Energiei a demarat procedurile de selectie a administratorilor, conform principiilor OUG 109/2011, privind guvernanta corporativa, pentru companiile aflate in autoritatea institutiei, informeaza institutia. Pe data de 9 martie au fost semnate contractele de servicii de asistenta pentru recrutare de personal in vederea selectarii si plasarii administratorilor la Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), Complexul Energetic Oltenia si Oil Terminal Constanta.

Pentru aceste societati, in urma unei proceduri de reofertare intre firmele semnatare ale Acordului cadru de servicii, serviciile de asistenta pentru recrutarea de personal vor fi oferite de Asocierea formata din Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants si George Butunoiu Group. Astfel, in termen de 10 zile de la semnarea contractului, conform Caietului de sarcini, prestatorul trebuie sa depuna un Raport initial in care prezinta strategia de recrutare, graficul de timp pentru implementarea proiectului, criteriile de selectie a candidatilor si continutul dosarului pentru depunerea candidaturii si elaborarea anuntului privind selectia candidatilor.

Dupa aprobarea Raportului initial, de catre autoritatea tutelara, firma de recutare are obligatia de a publica anuntul de selectie a candidatilor, anunt la care sunt invitati sa aplice toti specialistii in domeniu, care considera ca indeplinesc criteriile de profesionalism si integritate necesare.

Pe 27 noiembrie 2015, Ministerul Energiei a semnat Acordul cadru de servicii de asistenta pentru recrutare de personal in vederea selectarii si plasarii administratorilor in cadrul societatilor pe care le are in subordine, conform OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, cu urmatoaree firme si asocieri:

  • Transearch International SRL ;
  • Asocierea formata din Choice Management & Consulting SRL si Boyden Global Executive Search (Austria);
  • Asocierea formata din Pricewaterhouse Coopers Tax Advisors & Accountants si George Butunoiu Group;
  • Asocierea formata din The Searchers Advisory Group SRL si Fast Foward Solutions SRL;
  • Lugera & Makler SRL.