Curtea de Apel Bucuresti a hotarat joi respingerea recursului facut de Alpiq Romindustries impotriva sentintei prin care Tribunalul Bucuresti i-a respins traderului contestatia impotriva masurii administratorului judiciar EURO INSOL de denuntare a contractului de comercializare a energiei electrice, incheiat cu Hidroelectrica. Acest trader de energie a mai pierdut un proces cu Hidroelectrica in luna februarie, cand, prin sentinta 1040 din 12 februarie 2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti in dosarul 36549/3/2012*, i-au fost respinse despagubiri de 527.790.918 lei, informeaza Hidroelectrica.

Administratorul judiciar Euro Insol a luat masura denuntarii contractului incheiat cu Alpiq Romindustries, constatand ca acest contract generase doar in perioada 2006 - 31 Mai 2012 o pierdere de aproximativ 422.034.773 lei, astfel cum s-a evidentiat in Raportul privind cauzele care au condus la starea de insolventa a companiei.

Din energia disponibilizata prin denuntarea acestui contract pagubos Hidroelectrica a obtinut doar in perioada august 2012 – decembrie 2015 venituri suplimentare de peste 220 milioane lei.

Traderul de energie a fost obligat si la suportarea cheltuielilor de judecata in suma de 58.762 lei, reprezentand onorarii avocati.

Curtea de Apel Bucuresti confirma astfel ca masura denuntarii contractelor bilaterale derulate intre Hidroelectrica si traderii de energie a fost una legala si temeinica, fiind justificata de pierderile imense suferite de Hidroelectrica prin incheierea si executarea acestor contracte.

Euro Insol si Hidroelectrica au fost aparate in instanta de avocatii de la Borza si Asociatii, respectiv Stanescu, Milos, Dumitru & Asociatii. Alpiq Romindustries a fost reprezentata de avocatii de la casa de avocatura Schoenherr.