Reactorul 1 de la Cernavoda va fi oprit vineri pentru 50 de zile

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 5 mai 2016, 17:48 Economie | Energie

Centrala de la Cernavoda
Foto: AGERPRES
Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavoda va intra in programul de oprire planificata incepand de vineri, 6 mai, de la ora 23.00, pentru o perioada de 50 de zile, informeaza Mediafax.

"Reactoarele CNE Cernavoda sunt oprite alternativ, fiecare la doi ani, pentru realizarea programelor de mentenanta corectiva si preventiva, inspectii obligatorii, testari obligatorii, conform cerintelor Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), care se pot efectua numai cu centrala oprita si implementarea de modificari de proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente. Opririle planificate sunt considerate proiecte ale companiei, initiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, avand o echipa de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane si bugetare corespunzatoare", se arata intr-un comunicat al Societatii Nationale Nuclearelectrica.

Oprirea planificata a Unitatii 1 a Centralei Nucleare de la Cernavoda din acest an va avea o durata de aproximativ 50 de zile, fata de durata normala a opririlor planificate, de aproximativ 30 de zile.

Prelungirea duratei opririi planificate a Unitatii 1 implica realizarea unor lucrari suplimentare de intretinere a generatorului de aburi. Acesta este un demers standard, implementat de centralele de tip CANDU 6 la nivel global, o singura data pe toata durata initiala de viata de 30 de ani a unei unitati nucleare, in functie de analiza datelor tehnice.

Analizele aferente prelungirii opririi planificate au evidentiat avantaje de natura economica si tehnica materializate prin imbunatatirea eficientei ciclului termic ce are drept rezultat cresterea productiei cu circa 1,5 - 2 % fata de nivelul prognozat in lipsa efectuarii acestei lucrari. Aceleasi analize au indicat ca momentul optim de realizare a acestei lucrari la Unitatea 1 este in cadrul opririi planificate din anul 2016.

Lucrarile se vor efectua in conditii de siguranta pentru personalul centralei, public si mediul inconjurator, conform procedurilor aprobate, utilizate la CNE Cernavoda, mai transmite Nuclearelectrica.


Citeste mai multe despre   [P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

1058 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    va fi oprit vineri pentru 50 de zile (Joi, 5 mai 2016, 23:49)

    doiburtosi [utilizator]

    Se pare ca va fi o zi de vineri fantastic de lunga...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri