Programul National de Convergenta 2016-2019: Guvernul are in vedere vanzare a 15% din actiunile Complexului Energetic Oltenia

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Marţi, 10 mai 2016, 10:41 Economie | Energie

Ministerul Energiei va implementa un proces de pregatire pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia si a Hidroelectrica, precum si a procesului de restructurare si eficientizare a activitatii companiilor in care statul detine participatii, se arata in Programul National de Convergenta 2016-2019. Procesul de oferta publica primara a Hidroelectrica urmeaza a fi reluat dupa declararea de catre instanta judecatoreasca a inchiderii procedurii de insolventa. 

In ceea ce priveste Complexul Energetic Oltenia, este in curs de elaborare un plan de restructurare pentru perioada 2016 - 2020 care vizeaza masuri de reducere a costurilor, reducerea cu 10% a capacitatilor de productie din minerit si energie, pana in anul 2020, reducerea numarului de personal, prioritizarea programului de investitii. De asemenea, guvernul are in vedere initierea unei oferte publice primare pentru vanzarea unui pachet de 15% actiuni nou emise, prin majorare de capital social, se precizeaza in document.

Potrivit acestuia, pentru anul 2016 exista si alte programe de restructurare pentru companii aflate sub autoritatea Ministerului Energiei. In acest sens va fi finalizata fuziunea prin absorbtie a Societatii Electrocentrale Titan de catre Societatea Electrocentrale Grup SA. La nivelul societatii Companiei Nationale a Uraniului este in curs de elaborare un program de reorganizare in vederea redresarii si implementarii unui program de dezvoltare a capacitatilor de productie inclusiv pentru realizarea unor investitii de retehnologizare si modernizare.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1525 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version