Fostul ministru al energiei Razvan Nicolescu a lansat marti un atac dur la adresa Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). In cadrul ANRE sunt angajati circa 300 de angajati, insa doar 30 lucreaza in realitate, restul fiind "prieteni de pe la partid care au lipit afise", a declarat marti fostul ministru al Energiei, Razvan Nicolescu, la o conferinta organizata de catre agentia de presa News.ro. Nicolescu a precizat ca cei 30 ar trebui multiplicati.

In cadrul conferintei, Nicolescu a mai spus ca dupa liberalizarea completa a pietei energiei, trebuie atentie sporita asupra firmelor de furnizare care ar incasa tarifele finale si care apoi ar putea intra apoi in insolventa." Mi-e teama ca pot aparea firme de bloc, care incaseaza tarifele finale, dupa care intra in insolventa", a spus Nicolescu.

De asemenea, a mai spus ca un consumator de energie din toate statele membre UE, care castiga mai putin de 300 de euro lunar, ar trebui considerat vulnerabil si sa primeasca ajutoare din fonduri europene.

Acesta a mai afirmat ca exista probleme in cadrul institutiilor, care nu fac altceva decat sa amane decizii. "Din punctul de vedere al deciziilor, mereu nu facem decat sa amanam", a precizat Nicolescu