Tribunalul Hunedoara a decis joi reintrarea in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), fiind numita administrator judiciar firma GMC SPRL Craiova. Este aceeasi firma care a fost numita si la prima procedura de intrare in insolventa. Practic, compania s-a intors la momentul 7 ianuarie 2016, cand Tribunalul Hunedoara a decis insolventa.

Ulterior, Sindicatul "Noroc Bun" Petrosani a contestat, la Curtea de Apel Alba Iulia, decizia Tribunalului Hunedoara din 7 ianuarie. Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis pe 3 mai apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petrosani si a anulat sentinta atacata, dosarul fiind trimis spre rejudecare la Tribunalul Hunedoara.

Practic, prin decizia CA Alba Iulia, intrarea in insolventa a CEH a fost anulata, cererea de deschidere a procedurii insolventei fiind reanalizata de Tribunalul Hunedoara.

In cadrul CEH lucreaza circa 6.300 de angajati la termocentralele Mintia si Paroseni, precum si la minele de carbune Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei catre Ministerul Finantelor Publice.