Compania Petrom va moderniza, in 2008, aproximativ 75 statii, dintre care jumatate vor deveni statii PetromV, a declarat miercuri, Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de marketing.

"Consideram ca numarul optim de statii pe care Petrom trebuie sa il detina in Romania este de 500, dintre care circa 250 sa fie PetromV", a spus Mayer. El a precizat ca pentru transformarea unei statii Petrom in PetromV este necesara o investitie de 1 - 1,2 milioane euro, iar pentru construirea de la zero valoarea se ridica la circa doua milioane euro.

"O statie PetromV are nevoie de trei ani pentru a atinge vinzarile unei statii OMV. O benzinarie OMV vinde, in prezent, cu 30 la suta mai mult decit una Petrom. Ar trebui ca o statie PetromV sa aiba vinzari cu 40-50 la suta mai mari decit una Petrom, dar are nevoie de timp pentru ca brandul sa fie cunoscut de catre clienti, deoarece conceptul are o vechime de doar doi ani si jumatate", a mai spus Tamas Mayer.

Petrom este in continuare interesata de construirea de statii pe autostrada Bucuresti-Constanta, dar si de restul proiectelor de infrastructuta care urmeaza sa fie construite in Romania.

In statiile PetromV exista magazine Viva, restaurante si spatii de recreere, cum este locul de joaca pentru copii, iar clientilor le sunt oferite servicii complete precum alimentarea masinilor, verificarea presiunii rotilor si spalarea parbrizelor.

Pentru deschiderea a 250 de benzinarii PetromV pina in 2010, Petrom va investi aproximativ 500 milioane euro in activitatile de marketing.