Adunarea Generala a Actionarilor Transelectrica a ales marti doi noi membri in Consiliul de Supraveghere al societatii: Dorin Alexandru Badea si Manuel Costescu. Dorin Alexandru Badea este in prezent Director Executiv Divizia Trezorerie si Piete Financiare in EXIMBANK, iar Manuel Costescu este secretar de stat la Ministerul Economiei.

Numirea candidatilor s-a facut la propunerea actionarului, statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri. Procedura de selectie a fost realizata de catre Departamentul pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, in baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, in lunile martie- iunie 2016.

Badea are o experienta profesionala de peste 15 ani in domeniile bancar, audit si risk management, dintre care 10 ani in functii de conducere, experienta acumulata in companii precum UniCredit Tiriac Bank S.A., Atrium Capital S.R.L., Banca Romana de Credite si Investitii.

Costescu are o experienta profesionala de peste 17 ani in domenii precum: audit si risk management, banking, companii de consultanta- McKinsey and Company, The Brattle Group.

"Prin completarea acestor doua pozitii, finalizam prima etapa a selectiei membrilor in consiliile de administratie si de supraveghere la primele 5 companii din Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri in conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. In perioada mai-august 2016 am selectat 18 noi administratori, din peste 300 de aplicanti, pe baza unor criterii de competenta, experienta profesionala si integritate. Avem incredere ca acest proces va fi continuat in perioada care urmeaza la toate societatile unde statul este actionar. In acest moment exista toate instrumentele necesare pentru aplicarea principiilor de guvernanta corporativa in intreprinderile de stat, ma refer la Memorandumul privind participarea statului in economie, care contine orientari privind administrarea participatiilor statului in intreprinderile publice, precum si rolul si asteptarile statului, ca proprietar, cat si OUG 109/2011, ale carei norme vor fi aprobate si publicate in perioada imediat urmatoare", a declarat Sorana Baciu, secretar de sta in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

Potrivit Ministerului Economiei, in perioada urmatoare, dupa acceptarea expresa a mandatului de catre noii membri, se vor derula procedurile legale de inregistrare la Registrul Comertului si de semnare a contractului de mandat de catre administratorii alesi.

Expertii in recrutare au centralizat 48 de dosare de aplicatie (in medie 24/pozitie vacanta) apartinand unor candidati cu experienta, pregatire si competente diferite. Numarul mare de candidati a permis realizarea unei selectii riguroase, care sa tina cont, printre altele, de necesitatea numirii in functie a unor profesionisti care, impreuna, sa acopere o arie cat mai mare de expertiza.

In prioritizarea competentelor cautate la candidati s-a folosit instrumentul TRANSEARCH Orxestraᅡ Method. In urma interviurilor cu fiecare dintre candidatii participanti la procedura de recrutare, au fost selectati 13 candidati.