Intrarea in insolventa a RADET inseamna ca Regia va plati facturile la zi catre ELCEN, plati care nu sunt un moft, ci o necesitate absoluta pentru ca populatia sa primeasca apa calda si caldura, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, citat intr-un comunicat al ministerului, citat de Agerpres.

"Salut decizia Consiliului General al Capitalei si sper ca o posibila intrare in insolventa a RADET sa permita Regiei sa se restructureze, sa isi gestioneze mai bine banii si sa plateasca facturile la zi. Tin sa precizez ca sustinem orice forma de protectie juridica, atat timp cat societatea se recladeste pe principii solide si nu pericliteaza bunastarea cetatenilor. Insolventa inseamna, in primul rand, plata facturilor la zi", a spus ministrul.

El a adaugat ca, in ceea ce priveste situatia ELCEN, in acest moment Consiliul de Administratie analizeaza cele mai bune solutii pentru a continua, in termeni corecti, relatia comerciala cu RADET si de a se proteja, la randul ei, de efectele insolventei RADET.

"Masurile de restructurare nu sunt o scuza pentru neplata si ma bucur ca am agreat in saptamanile anterioare, impreuna cu Primarul General al Capitalei, necesitatea platii facturilor curente. Aceasta responsabilitate revine autoritatilor locale si ma astept s-o indeplineasca. Sper ca acest lucru este bine inteles de toata lumea. Platile catre ELCEN nu sunt un moft, ci o necesitate absoluta pentru a plati furnizorii la timp si pentru a produce apa calda si caldura pentru populatie", a mai spus Grigorescu.

Consilierii generali au mandatat consiliul de administratie al RADET sa demareze procedura de intrare in insolventa. RADET este distribuitorul de apa calda si caldura din Bucuresti. Amendamentul a fost facut de viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, la o hotarare privind mandatarea CA RADET sa ia mai multe masuri pentru buna functionare a regiei, aceasta fiind prezentata ca o solutie pentru ca RADET sa scape de o parte din datorii si sa se redreseze.