Curtea de Apel Alba Iulia a solutionat marti apelurile formulate impotriva hotararilor pronuntate de judecatorul sindic al Tribunalului Hunedoara in dosarul de insolventa al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) si a respins cererea privind deschiderea procedurii insolventei, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Tribunalul Hunedoara a decis, in 23 iunie 2016, reintrarea in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) si a numit acelasi administrator judiciar, respectiv firma GMC SPRL Craiova, au declarat, pentru Agerpres, surse din sectorul energetic.

CA Alba Iulia a admis apelurile declarate, a dispus anularea incheierilor atacate pronuntate de judecatorul sindic, iar in urma rejudecarii "a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolventei debitoarei formulata de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petrosani, precum si de catre creditori", se mentioneaza intr-un comunicat transmis Agerpres.

Instanta a admis apelurile declarate de Sindicatul "Noroc Bun" Petrosani si de doi creditori. Hotararea Curtii de Apel Alba Iulia este definitiva.

CEH a mai fost in procedura de insolventa in perioada 7 ianuarie- 3 mai 2016, in urma unei sentine a Tribunalului Hunedoara. Insa, aceasta sentinta a fost desfiintata de CA Alba Iulia si dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, in 3 mai, apelul formulat de Sindicatul "Noroc Bun" Petrosani impotriva sentintei prin care Tribunalul Hunedoara a admis, in 7 ianuarie, cererea de intrare in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), aceasta fiind anulata si cauza trimisa spre rejudecare la instanta de fond. In mai, Curtea de Apel Alba Iulia a apreciat, potrivit motivarii, ca solutia de deschidere a respectivei proceduri este lovita de nulitate deoarece judecatorul sindic, recunoscand calitatea de parte in cauza a Sindicatului "Noroc Bun" Petrosani, nu s-a pronuntat asupra apararilor acestuia.

Dupa rejudecare, Tribunalul Hunedoara, instanta de fond, a decis pe 23 iunie reintrarea in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), fiind numita administrator judiciar firma GMC SPRL Craiova. Este aceeasi firma care a fost numita si la prima procedura de intrare in insolventa. Ulterior, acelasi sindicat, "Noroc Bun" a contestat si aceasta decizie si astfel s-a ajuns in situatia ca CE Hunedoara sa iasa din nou din situatia de insolventa.

Presedintele executiv al unei alte organizatii sindicale (Muntele), Darius Campeanu, a declarat pentru Agerpres ca spera ca iesirea companiei din procedura de insolventa sa nu afecteze activitatea de productie, plata salariilor angajatilor si respectarea prevederilor din contractul colectiv de munca.

In cadrul CEH lucreaza circa 6.000 de angajati la termocentralele Mintia si Paroseni, precum si la minele de carbune Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei catre Ministerul Finantelor Publice.