Scaderea continua a rezervelor de petrol ar putea duce la dublarea pretului barilului de petrol in zece ani, potrivit estimarilor unui expert al Insitutului german de cercetari economice DIW, informeaza AFP, citata de NewsIn. Pretul petrolului a atins miercuri seara valoarea record de 100 de dolari pe baril, ca urmare a deprecierii dolarului american si a problemelor din Nigeria.

"Rezervele de petrol se reduc pe zi ce trece, iar acest lucru va conduce la cresterea preturilor. Este probabil ca in cinci ani, pretul barilului sa creasca la 150 de dolari, iar in zece la 200", a estimat analistul DIW, Claudia Kemfert, intr-un interviu acordat cotidianului Berliner Zeitung.

Petrolul a atins, miercuri, valoarea record de 100 de dolari pe baril pe bursa din New York pentru prima data in istorie, pe fondul tensiunilor geopolitice, precum recentele violente din Nigeria, numarul unu in productia de petrol din Africa, si din cauza deprecierii dolarului american. Joi, pretul petrolului a scazut usor, dar s-a mentinut in jurul valorii inregistrate cu o zi in urma.