Transgaz anunta ca Petru Vaduva renunta la calitatea de director general incepand cu data de 3 iunie 2017. Consiliul de Administratie al companiei a luat act de declaratia de renuntare la aceasta functie, se arata intr-o comunicare transmisa BVB. Pana la finalizarea unei proceduri de selectie conform OUG 109/2011 privind guvernanta coporativa, functia de director general interimar va fi ocupata de Ion Sterian, actualul presedinte al Consiliului de Administratie.

TransgazFoto: Transgaz

Petru Vaduva a renunțat la calitatea de director general al SNTGN Transgaz SA din motive personale, dar va continua mandatul de administrator neexecutiv conform Hotărârii AGOA nr. 1/27.04.2017, se mai arata in comunicat.

"Menționăm faptul că, în considerarea celor de mai sus, a fost modificată și componența Comitetului de Nominalizare și Remunerare. Prin preluarea funcției de director general interimar, domnul Ion Sterian, nu mai este membru al acestui comitet consultativ, el fiind înlocuit de domnul Petru Ion Văduva. Prezentul raport curent este adus la cunoștința tuturor celor interesați în conformitate cu prevederile art.122 din Legea nr.24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piața", se precizeaza in comunicat.

Petru Vaduva detine functia de director general al Transgaz din 2013, mandatul sau fiind pe final. La randul sau, Ion Sterian detine functia actuala din 2013.