Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a achizitionat energie electrica in valoare de 16,6 milioane de lei (3,6 milioane euro) de la Enel Energie Muntenia pentru sediul sau, precum si pentru aeroporturile internationale "Henri Coanda" din Otopeni si "Aurel Vlaicu" din Baneasa, scrie News.ro.

Administratorul aeroportuar a atribuit contractul companiei Enel in functie de pretul cel mai mic, in urma unei proceduri derulate prin Bursa de Marfuri, astfel ca achizitia a avut loc prin negociere, fara anunt de participare la licitatie publicat anterior.

Pentru contractul de 13,97 milioane de lei (fara TVA) au fost depuse doua oferte, ambele admisibile.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat in primele trei luni ale anului, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,6 milioane pasageri si 28.249 miscari de aeronave (aterizari si decolari).

Cele doua aeroporturi au fost clasate de catre Airports Council International - Europe in top 5 european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in primul trimestru.

Grupul energetic italian Enel detine trei din cele opt distributii regionale de energie electrica din Romania. Grupul are 2,8 milioane de clienti pe piata romaneasca, in zona Capitalei, Banat si Dobrogea, si peste 3.100 de angajati in Romania.