Actionarii Oil Terminal au hotarat luni noua componenta a Consiliului de Administratie, fiind numiti sapte membri provizorii, incepand cu 11 iulie 2017, pe o perioada de patru luni. Pentru cinci din cei sapte le-a fost reinnoit mandatul de membru provizoriu, alti doi fiind inlocuiti cu Nicolae Cimpeanu si cu Paul Cononov. Nicolae Cimpeanu este din 2007 sef compartiment documente clasificate al Petrom SA. De asemenea, Paul Cononov este director al Sectiei de Gospodarire a Apelor Tulcea si presedinte FLAG Delta Dunarii. Aceasta in conditiile in care unul dintre clientii Oil Terminal este Petrom. Actionar majoritar al Oil Terminal este Ministerul Energiei, care detine participatii minoritare si la OMV Petrom.

Oil TerminalFoto: Oil Terminal

Prin numirea celor doua persoane nu le-au fost reinnoite mandatele Marianei Nicoleta Moise si al SC Staar Rating SRL, reprezentant de administratorul independent Dan Barbulescu.

Cei cinci carora le-au fost reinnoite mandatele sunt Toma Bogdan Costreie, Cristan Florin Gheorghe, Ionut Barbu, Hermina Bectir si Ovidiu Aurelian Andrei.

Nicolae Cimpeanu este din 2007 sef compartiment documente clasificate al Petrom SA. Lucreaza la Petrom din 1990. In perioada 1990-2006 a lucrat la Petrom ca inspector documente secrete. In Este absolvent in 2007 al Facultatii de stiinte economice din cadrul Universitatii Spiru Haret.

Paul Cononov este din 2014 director al Sectiei de Gospodarire a Apelor Tulcea, iar din 2015 si presedinte FLAG Delta Dunarii. In perioada 2008-2009 a fost consilierul personal al prim-ministrului. In perioada 2005- 2008 a fost administrator al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti.

Deciziile au fost luate cu Cu votul actionarilor reprezentand 59,73% din capitalul social, in conditiile in care actionar majoritar este Ministerul Economiei cu o perticipatie de 59,62%.

Compania Oil Terminal opereaza cel mai mare terminal petrolier din tara, fiind specializata in vehicularea titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide si a altor produse si materii prime in vederea import/exportului si tranzitului. Printre clientii Oil Terminal se afla si Petrom, avand in vedere ca presteaza servicii pentru majoritatea rafinariilor si combinatelor chimice si petrochimice. Vezi aici.

Vezi aici CV-urile membrilor Consiliului de Administratie al Oil Terminal. Vezi si documentul atasat.