Aproape 500.000 de clienti nu beneficiau de alimentare cu electricitate, duminica seara, ca urmare a furtunii violente din vestul si nordul Romaniei, informeaza Ministerul Energiei. Dupa interventiile echipelor operative, numarul clientilor nealimentati cu energie s-a redus la circa 263.000, pana luni, la pranz.

Furtuna violenta in TimisoaraFoto: Captura YouTube

Judetele afectate in continuare sunt Timis (60.000 de consumatori), Maramures (48.000), Arad (39.000), Bistrita-Nasaud (30.000) si Bihor (25.000).

La aceasta ora, in teren actioneaza 307 echipe operative de interventie pentru realimentarea tuturor consumatorilor afectati. Companiile care distribuie electricitate in zonele afectate de furtuna, E-Distributie Banat si Electrica Distributie Transilvania Nord, si-au mobilizat echipe suplimentare de interventie, inclusiv din celelalte sucursale ale operatorilor.

Acestea sunt principalele date centralizate in sedinta Comandamentului energetic din cadrul Dispecerului Energetic National, convocat de ministrul Energiei, Toma Petcu.

Pe tot parcursul zilei de luni, companiile de distributie vor face raportari ale evolutiei situatiei din teren. O noua sedinta a Comandamentului energetic din DEN este programata pentru marti, 19 septembrie 2017.